Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Akordeono virtuozas Martynas Levickis tęsia savo misiją

„Misija – akordeonas“: pakanka pasakyti šį koncerto pavadinimą, ir daugelio muzikos gerbėjų galvose tikriausiai iškils vienas vardas – Martynas Levickis.
Martynas Levickis
Martynas Levickis / Organizatorių nuotrauka

Tas pats jaunasis akordeono virtuozas, kuris šiandien pažįstamas tiek tarptautinių konkursų komisijoms, tiek rimtosios muzikos klausytojams, tiek televizijos projekto „Lietuvos talentai“ žiūrovams. Nors šiuo metu atlikėjas didžiausią laiko dalį praleidžia Londone, spalio 6-ąją koncertuos Vilniuje, Šv. Kotrynos bažnyčioje, – rašoma spaudai išplatintame pranešime.

M.Levickis yra daugiau nei trisdešimties respublikinių ir tarptautinių konkursų laureatas, o pernai tapo dar ir pirmuoju lietuviu, nugalėjusiu prestižiniame pasaulio akordeonistų konkurse „Coupe Mondiale 2010“. Šie gausūs laimėjimai atvėrė atlikėjui daugelio Europos ir Amerikos prestižinių koncertų salių duris.

Martyno surasta vieta muzikos pasaulyje galima įsitikinti ir pažvelgus vien į jo rudens tvarkaraštį. Po koncertų rugsėjį Rygoje, spalį ir lapkritį jo laukia festivaliai bei pasirodymas modernios operos scenoje Didžiojoje Britanijoje. Tad nepaprastai džiugu, jog šiame įtemptame koncertų grafike įrašytas ir Lietuvos vardas.

Spalio 6-osios koncerto programai M.Levickis parinko tokių kompozitorių kaip Sergejaus Berinskio, Johano Sebastiano Bacho, Astoro Piazzolos, Domenico Scarlatti kūrinius.

Kruopščiai parinktas repertuaras dar kartą patvirtina paties Martyno misiją, įpintą į koncerto pavadinimą: atskleisti gražiausias akordeono spalvas ir parodyti, kad šio instrumento vieta – toli gražu ne vien užstalėse.

Tiek tarptautinių konkursų komisiją, tiek muzikos gurmanus, tiek ir plačiąsias auditorijas M.Levickio grojimas užburia ne tik aukščiausiu profesionalumu, bet ir sugebėjimu mėgautis atliekama muzika. Klausantis jo, užplūsta įvairiausios emocijos, atsiskleidžia ir ryškiausios kūrinių spalvos, ir subtilūs pustoniai, o nuo pirmųjų prisilietimų prie akordeono tampa aišku, jog scenoje – charizmatiška asmenybė.

M.Levickio koncertas „Misija – akordeonas“ sostinės Šv. Kotrynos bažnyčioje vyks jau spalio 6 dieną, 19 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius