Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Aktorė Lilija Žadeikytė kviečia į skiautinių poezijos vakarą

„Skiautinių poezija. Poezijos skiautinys“ – tokiu žaismingu pavadinimu spalio 8 d. 18 val. žiūrovus į savo kūrybos vakarą Lietuvos teatro sąjungoje kviečia aktorė, skaitovė, radijo teatro režisierė Lilija Žadeikytė.
Lilija Žadeikytė
Lilija Žadeikytė / Organizatorių archyvo nuotr.
Temos: 1 Skiautiniai

Žiūrovai Liliją Žadeikytę prisimena iš Arūno Žebriūno režisuoto meninio filmo „Gražuolė“, kuriame aktorė vaidino mergaitės mamą, iš televizijos serialo „Giminės“, Klaipėdos dramos teatro, Vilniaus jaunimo teatro spektaklių, iš daugybės skaitovų vakarų, kuriuos aktorė ypač mėgo ir 1998 metais net tapo „Poezijos pavasario“ laureate.

Tačiau nedaugelis teatro meno gerbėjų žino jos aistringą pomėgį, kurį pati aktorė vadina dvidešimt metų trunkančiu žaidimu – tai nuo mažiausios servetėlės iki plačiausio apkloto siuvami skiautiniai. Iš spalvotų audinio gablėlių Lilija Žadeikytė sudėlioja pasakiškas istorijas, kuriose galima sutikti net Čarlio Čaplino (Charlie Chaplin) herojų.

„Aktorės paprastai mezga, – juokiasi ji, – o aš įklimpau į skiautinius. Aktorė savo skiautinius yra pristačiusi beveik visuose pasaulio žemynuose. Ypatingai jos darbo skiautinius vertina prancūzai, ne kartą kvietę jų šalyje surengti parodą.

Lietuvos teatro sąjungos pirmininkas R. Rimeikis džiaugiasi, kad unikali Lilijos Žadeikytės skiautinių paroda bus pristatyta ir aktorės kūrybos vakaro metu: „Pavasarį surengėme Šiaulių dramos teatro aktoriaus Juozo Bindoko fotografijos parodą, dabar savo pomėgiu su žiūrovais pasidalins ir Lilija.

Scenos menininkai labai kūrybingos asmenybės, todėl žadame ir toliau visuomenę pažindinti su jų laisvalaikio pomėgiais. Raginame ir menininkus drąsiau įsitraukti į šį sumanymą“.

Neatsitiktinai aktorė L. Žadeikytė parinko ir savo vakaro programą. Žiūrovai išgirs poetų K. Donelaičio, A. Baranausko, Maironio, K. Binkio, S. Nėries, J. Marcinkevičiaus, A. Matučio eiles.

„Poezija lyg skiautinys, susidedantys iš įvairių spalvų, atspalvių,  raštų, audinių. Todėl vakaro metu ausiu, dėliosiu, siųsiu naujus poezijos skiautinius“, – apie renginį pasakoja L. Žadeikytė.

L. Žadeikytė studijavo aktorinį meistriškumą tuometinėje Lietuvos valstybinėje konservatorijoje. Dirbo aktore Klaipėdos dramos teatre, Vilniaus jaunimo teatre,  spektalių režisiere Lietuvos radijuje ir televizijoje.

Pačiai L. Žadeikytei svarbiausias pats pirmasis kūrybinis darbas teatre, Raselės vaidmuo spektaklyje „Rožės žydi raudonai“, toliau sekė Inesos „Meilė nežaidžiama“ bei skaitovės vaidmuo poezijos spektaklyje „Gintaro paukštė“.

Į aktorės Lilijos Žadeikytės kūrybos vakarą yra kviečiami visi Vilniaus miesto svečiai. Įėjimas į renginį laisvas.

Žiūrovai laukiami Teatro g. 8, Vilniuje.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius