Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aktoriai per spektaklio pertrauką stebėjosi, kad tik keli žiūrovai į teatrą atsinešė šampano (video)

„Keistuolių teatras“ šeštadienį sostinėje žaismingai atsisveikino su Aido Giniočio režisuotu dešimtmetį rodytu spektakliu „Karalius Elnias.“
Paskutinio spektaklio pabaiga su dideliu buteliu šampano
Paskutinio spektaklio pabaiga su dideliu buteliu šampano. / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Šeštadienį 19 val. Vilniuje „Keistuolių teatras" paskutinį kartą parodė Aido Giniočio režisuotą komediją suaugusiems „Karalius Elnias".

Šeštadienį per paskutinį „Karaliaus Elnio“ vaidinimą teatre netrūko staigmenų ir improvizacijų. Pavyzdžiui, netgi spektaklio pertrauka virto savotišku minispektakliu (žr. video apačioje), kurio metu scenoje likę du aktoriai atsinešė tortą ir uždegė žvakutes.  „Keistuoliai" stebėjosi, kad tokia proga vos keli žiūrovai į teatrą atsinešė šampano.

Teatras atsisveikino ir su dar vienu puikiu spektakliu – Vytauto V.Landsbergio muzikiniu vaidinimu vaikams „Pelytė Zita, kurį Šiaulių publika galėjo pamatyti spalio 20 d. (trečiadienį) 12 val., o vilniečiai ir sostinės svečiai matys spalio 24 d. (sekmadienį) 12 val.

Nors šie spektakliai nestokojo nei publikos dėmesio, nei gerų atsiliepimų, pasak Keistuolių teatro vadovo Aido Giniočio, „atėjo laikas atsisveikinti ir užleisti vietą naujiems pastatymams“.

Aido Giniočio režisuotas commedia dell‘arte vaidinimas „Karalius Elnias", pastatytas pagal Venecijos dramaturgo Karlo Gocio (Carlo Gozzi, 1720 – 1806) pjesę. Autorius pasakiškoje erdvėje apgyvendinęs italų komedijos kaukes, pats savo kūrinius vadindavo tragikomiškomis pasakomis suaugusiems. Žiūrint šį spektaklį nuobodžiauti tikrai nėra kada, nes visa, kas liūdna ir neįdomu, atmetama, o visa, kas patinka publikai, dar labiau paryškinama. Šis spektaklis turi prierašą: commedia dell'arte lituana e vera musica italiana. Nors sukurtas pagal prieš porą šimtų metų parašytą pjesę, spektaklis nedvelkia antikvarine seniena – žiūrovai kaukių komedijoje įžvelgia tai, kas jaudina šiandien, ir juokiasi iki ašarų.

Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Paskutinis spektaklio petrauka irgi virto minispektakliu.
Paskutinio spektaklio petrauka irgi virto minispektakliu.

Spektaklyje vaidina „Keistuolių teatro“ aktoriai: Aurimas Meliešius, Andrius Kaniava, Ilona Balsytė, Aldona Vilutytė, Darius Auželis, Vaidotas Žitkus, Irmantas Bačelis, Viola Klimčiauskaitė, Agnė Sunklodaitė ir kt.

2001 metais Lietuvos profesionalių teatrų festivalyje Rokiškyje Keistuolių teatro spektaklis „Karalius Elnias“ pelnė pagrindinį ir žiūrovų prizus bei premiją už geriausią premjerinį spektaklį.

Festivalyje „Lietuvos teatrų pavasaris – Kaunas 2001" teatro režisieriui Aidui Giniočiui už spektaklį „Karalius Elnias“ atiteko pagrindinis prizas; aktoriui Andriui Kaniavai – prizas už geriausią (Tartaljos) vaidmenį šiame spektaklyje.

Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Paskutinio spektaklio afiaa: Karalius Elnias džiugino žiūrovus deaimtmetį
Paskutinio spektaklio afiša: „Karalius Elnias“ džiugino žiūrovus dešimtmetį

Vytauto V.Landsbergio muzikinis spektaklis vaikams „Pelytė Zita„ pasakoja apie pelytę, kuri vieną vakarą pastebėjo, kad dingo jos... mama. Tačiau pelytė Zita nepabūgo ir išsiruošė į kelionę: juk negalima taip ir likti vienai – reikia surasti mamą. Nugalėjusi baimę ir įveikusi sunkiausias kliūtis bei pavojus, ji surado tai, kas yra brangiausia pasaulyje – mamą. Ir ne tik ją...

Spektaklio autorius garsėja savo gebėjimu įsijausti į vaiko pasaulį ir pasakoti smagias bei pamokančias istorijas, kurios įdomios ne tik vaikams, bet ir suaugusiems. V.V.Landsbergis spektaklį „Pelytė Zita“ sukūrė pagal to paties pavadinimo savo knygelę vaikams.

Pelytės Zitos istoriją scenoje pasakoja: Joana Čižauskaitė, Viola Klimčiauskaitė, Agnė Sunklodaitė, Darius Auželis,Vytautas Rašimas ir Dalius Skamarakas 2006 m. profesionalių teatrų festivalyje Rokiškyje „Keistuolių teatrui", suvaidinusiam „Pelytę Zitą“, įteikiamas prizas už geriausią spektaklį vaikams, o scenarijaus autorius ir režisierius Vytautas V.Landsbergis už spektaklį „Pelytė Zita" apdovanotas nacionalinės dramaturgijos festivalyje „Versmė“.

VIDEO: 15min.lt - „Keistuoliai" per paskutinio „Karaliaus Elnio" pertrauką

 

Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Aktoriai po spektaklio dėkojo aėlstančiai publikai
Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Aktoriai po spektaklio dėkojo šėlstančiai publikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius