Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Aktorius Č.Stonys: labai liūdna, kad vis mažiau žmonių, kuriems reikia P.Širvio

Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje surengtas prisiminimų vakaras apie vieną talentingiausių pokario poetų Paulių Širvį „Amžinai, amžinai neramus“. Ši M.K.Čiurlionio kultūros ir paveldo fondo poetinė kompozicija jau pristatyta daugelyje Lietuvos miestų ir miestelių.
Poetas Paulius Širvys
Poetas Paulius Širvys / Organizatorių nuotr.

„Aktyvi kūrybinė P.Širvio veikla tetruko 15 metų, tačiau maža yra dainių, kurių gyvenimas būtų toks poetiškas ir apipintas legendomis“, – rašė Algimantas Baltakis.

Nuo jaunystės P.Širvys kūrė lyrinius eilėraščius, o patyręs karo žiaurumus nugrimzdo į dvejones ir vienatvę. Pagrindiniais motyvais tapo rūsti fronto kareivio ir skaudžios meilės patirtis. Pokario metais pasirodė P.Širvio pirmasis eilėraščių rinkinys „Žygio draugai“. Iš viso poetas išleido 6 knygas.

Aktorius Česlovas Stonys apie vieną talentingiausių pokario poetų sukūrė kompoziciją „Amžinai, amžinai neramus“. Tai – P.Širvio ir jo Vienintelės prisiminimai, laiškai, poeto kaimynų, draugų mintys ir dainos pagal P.Širvio tekstus.

„Didelis poetas, tikras, jautrus, teisingas, išmintingas, visoks ir todėl labai liūdna, kad vis mažiau žmonių, kuriems P. Širvio reikia“, – sakė Č.Stonys.

Kompoziciją atlieka Č.Stonys, aktoriai Saulius Sipaitis ir Pranas Zaremba.

„Šiais laikai mokyklose P.Širvio programose kažkodėl nėra, ir prieš kelis metus konkrečiai Botanikos sode pristatėm programą, ir buvo koks trečdalis jaunų veidų, kurie stebėjosi, kokios nuostabios eilės, bet mes pirmą kartą girdim. Tai mūsų pati misija, bent jau šituo projektu, P. Širvio tema, jaunimą paskatinti pažinti“, – pasakojo M.K.Čiurlionio kultūros ir paveldo fondo vadovas Gintautas Ivinskas.

M.K.Čiurlionio kultūros ir paveldo fondas kompoziciją apie P.Širvį jau parodė daugelyje šalies miestų ir miestelių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius