Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Amatai gaivins senąją miesto dvasią

Šeštadienį prasideda visus metus truksiantis nacionalinės programos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ (VEKS) ir įstaigos „Amatų gildija“ projektas – „Vilniaus amatų paveldas“.
Šį šeštadienį Senamiestyje vyks pirmasis iš 12-os projekto „Vilniaus amatų paveldas“ renginių.
Šį šeštadienį Senamiestyje vyks pirmasis iš 12-os projekto „Vilniaus amatų paveldas“ renginių. / BFL/A.Bagdono nuotr.

„Amatų gildijos“ direktorės Jurgita Jasinskaitės teigimu, rytoj bus pristatytas projektas, taip pat bus skaitomos paskaitos. „Degs laužas, bus pastatyta palapinė, bus jauku. Greta virsime midų, bus ir meistras, vilkintis renesanso drabužiais. Miestiečiai galės atsigerti žolelių arbatos“, – į renginį kvietė J.Jasinskaitė.

Anot projekto idėjos autorės Indrės Rutkauskaitės, Vilniaus amatų paveldas aktualus šiandienos Vilniuje siekiant gaivinti seną amato tradiciją kaip Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės miestietiškos kultūros išraišką. „Senosios amatų tradicijos gaivinimas padės plėtoti kultūrinį turizmą ir pristatyti Vilnių kaip senas Europos tradicijas turintį miestą“, – teigė ji.

Pasak organizatorių, projektas, prasidėsiantis nuo rytojaus „Kailiadirbių midaus brolijos susirinkimo“, vėliau tęs savo veiklą ir vasarį pristatys seniausią ir turtingiausią auksakalių cechą, kovą – Vilniaus siuvėjų cechą, kalvystės amatą, batsiuvius ir odminius (odadirbius), audėjų cechą. Miestiečiai taip pat galės aplankyti stalių, Vilniaus puodžių cecho ir stiklių dirbtuves, pamatyti, kaip dirba senieji Vilniaus knygrišiai, o paskutinį metų mėnesį dalyvauti renginiuose, supažindinančiuose su senąja maisto gamyba.

Senųjų Vilniaus amatų tradicijos gaivinimo projektas „Vilniaus amatų paveldas“, bus sudarytas iš dvylikos edukacinių renginių mieste, dviejų dienų Baltramiejaus mugės bei leidinio „Amatai Vilniuje: tradicijos ir šiandiena“.

„Kailiadirbių midaus brolijos susirinkimas“ vyks šeštadienį skvere Visų Šventųjų, Karmelitų ir Arklių g. sankirtoje nuo 12 iki 17 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius