-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Amerikietiško bluegrass meistrai The Brothers Comatose užkaitins Lietuvos publiką

JAV ambasados kvietimu, balandžio 11 – 14 dienomis Lietuvoje koncertuos bluegrass/folk grupė The Brothers Comatose (San Franciskas, JAV), kuri surengs net keturis nemokamus pasirodymus. Svečių iš JAV laukia aktyvi savaitė, kurioje numatyti koncertai, meistriškumo pamokos/susitikimai su miestų jaunimu, muzikos pedagogais ir bluegrass gerbėjais, interviu su žiniasklaidos atstovais, pasirodymai ir filmavimai LRT televizijos programose „Labas rytas Lietuva“ ir „Duokim garo“.
„The Brothers Comatose“
„The Brothers Comatose“ / Projekto partnerio nuotr.
Temos: 1 Muzika

Charizmatiškieji americana muzikos meistrai vos per keletą metų pakerėjo Jungtinių Amerikos Valstijų sceną savo įspūdingais pasirodymais. Jų atliekama bluegrass, country ir rock‘n‘roll muzika kuria JAV pietvakarinių valstijų kultūrai būdingą nuotaiką. Broliai Benas ir Alexas Morrisonai – muzikinio penketo pagrindiniai vokalistai, grojantys gitara ir bandža, bei šios siautulingos styginių instrumentų grupės lyderiai. Kartu su kontraboso meistru Scottu Padenu, smuikininku Philipu Brezina ir mandolina grojančiu Ryanu Avellone‘u, savo galinga energija ir gaivališku muzikavimu, jie uždegė muzikos gerbėjų širdis nuo paties San Diego ir Seattle‘o iki Salt Lake City miesto.

Išleidusi tris, kritikų aukštai įvertintus albumus - „Songs From The Stoop“ (2010) , „Respect The Van“ (2012) ir „City Painted Gold“ (2016), grupė sutelkė jėgas naujų kūrinių įrašams, kurių vienas ryškiausių buvo 2017 m. įrašytas indie-roko legendos Johno Vanderslice‘o prodiusuotas singlas „Don't Make Me Get Up and Go“. Išgarsėjęs šių kūrinių dėka, kaliforniečių penketukas surengė gastroles su grupėmis Devil Makes Three, Yonder Mountain String Band ir Lake Street Dive. Vėliau The Brothers Comatose rengė savo solinius turus klubuose ir pasirodė festivaliuose „High Sierra“, „Delfest“, „Outsidelands“ ir „Pickathon“. Jie sėkmingai koncertavo Kanadoje ir Australijoje, o 2018 m. muzikantai vyko tarptautinių gastrolių į Kiniją pagal JAV muzikos mainų ir švietimo programą „Amerikos muzika pasaulyje“ („American Music Abroad“). Šios programos rėmuose, JAV ambasada kartu su prodiuserine kompanija „Arts Libera International“ pristatys The Brothers Comatose koncertus ir meistriškumo seminarus keturiuose Lietuvos miestuose. Turo metu svečiams iš JAV pritars muzikantai iš Lietuvos: Klaipėdoje pasirodys bluegrass meistrai – atlikėjų grupė „Blue Station“, o Vilniuje – americana stiliaus muzikos atlikėjai „Midnight Special“.

Artėjantys koncertai sulaukė didžiulio visuomenės susidomėjimo, todėl būtina išankstinė registracija.

Koncertai vyks :

Balandžio 11d. 19 val. Klaipėdos koncertų salėje. Nuoroda į registraciją.

Balandžio 12d. 17 val. Kėdainiuose, krašto muziejaus daugiakultūriniame centre. Nuoroda į registraciją.

Balandžio 13d. 19 val. Vilniuje, Šv. Kotrynos bažnyčioje. Nuoroda į registraciją

Balandžio 14d. 15 val. Jašiūnuose, dvaro sodybos rūmuose. Nuoroda į registracija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius