-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Amerikos ir Rusijos poezijos madonos susitiks Vilniuje

Tarptautinis tarpdisciplininės poezijos festivalis „TARP“ – analogų neturintis renginys tiek Lietuvoje, tiek Europoje, siūlo į poeziją pažiūrėti kitu kampu. Balandžio 1 d. festivalio rengėjai kviečia į Venclovų muziejų-namus, kur vyks atviras, nemokamas TARPinis festivalio renginys intriguojančiu vardu „Pandoros skrynia ir Madonos bomba“. Čia vienam vakarui tarptautiniams skaitymams ir poetiniams eksperimentams atvyksta poetės, menininkės Natalija Fedorova (Rusija), Ksenija Zimmerman (Rusija) ir Celia Bland (JAV).
Natalia Fedorova
Natalia Fedorova / Tarptautinis tarpdisciplininės poezijos festivalis „TARP“ nuotr.

„TARP“ renginiuose poezija nebūtinai turi būti padeklamuota ar išdainuota, ji gali būti perteikta vaizdu ar judesiu (nuotraukomis, video klipu, paveikslu, performansu). Tai atspindės ir renginio viešnios.

Natalija Fedorova – medijų menininkė, poetė ir teoretikė, tyrinėjanti avangardinę, kinetinę, konkrečiąją poeziją ir literatūros tekstų generatorius, nuolat aktyviai pasirodanti scenoje. Poetė Natalija kuruoja poezijos festivalį „video.txt“ Sankt Peterburge. Bendradarbiaudama kartu su Taras Mashtalir ji pradėjo tarpdisciplinės poezijos projektą „Machine Libertine“, kuris transformuoja poeziją ir kviečia naujai interpretuoti tekstus.

Drauge pasirodys Ksenija Zimmerman, Sankt Peterburge gyvenanti poetė ir eseistė. Literatūros studijų metu ji sutiko poetą ir vertėją Arkadijų Dragomoščenkovą, kuris ją supažindino su Amerikos ir Rusų eksperimentinės poezijos mokykla, įkvepusią menininkę darbams.

Amerikietę Celią Bland domina tarpdiscipliniai eksperimentai, nes jos nuomone, tai yra besikeičiantis procesas, kuris nukeliauja į konceptualią ir vizualią teritoriją. Menininkė sukūrė „Madonos komiksus“ (Madonna Comix), kuriuose kartu su poetais iš viso pasaulio gamino teksto koliažus.

Netikėtas pandoros skrynios sprogimas dalyvaujant Madonoms vyks balandžio 1 d. 19 val. Venclovų namuose-muziejuje Vilniuje. Renginys nemokamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius