Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Amžinai jauni „Scorpions“ šokdino Vilnių

Ketvirtadienio vakarą legendiniai vokiečių rokeriai „Scorpions“ maišė dangų su žeme Vilniaus „Utenos“ pramogų arenoje.
„Scorpions“
„Scorpions“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 „Scorpions“

Beveik punktualiai ant scenos užlipę vyrukai siautė it uraganas. Neveltui ir savo pasirodymą pradėjo kultine savo daina „Rock You Like a Hurricane“. Lietuviai vokiečius sutiko šiltai, o ir patys muzikantai į susirinkusiuosius kreipėsi kaip į draugus.

60-metis grupės vokalistas Klausas Meine ne tik mėtė šiltas šypsenas žiūrovams, bet ir dūko scenoje kaip paauglys, akomponuodamas grupei tambūrinu. „Smagu kaskart čia atvažiuoti, nuostabu savo koncertuose matyti vis naujų veidų. Žinau, kad kitąmet Vilnius taps Europos kultūros sostine. Ir mes būtinai vėl pas jus atvažiuosime“, – nuo scenos šaukė K.Meine, sukeldamas ovacijų audrą.

Koncertui didybės suteikė ir kartu su „Scorpions“ pasirodęs Kauno simfoninis orkestras. Tiesa, jo muzikantai ant scenos grojo su ausinėmis. Turėtų būti sunku išgirsti savo partiją, kai ausį bando gundyti gitarų skambesys. Orkestrantams „Scorpions“ net keletą kartų nuoširdžiai dėkojo už puikų pritarimą.

Kuomet nuskambėjo lyriškos dainos „You and I“ akordai, merginos sutartinai ėmė lipti vaikinams ant pečių. Pilna salė žmonių lingavo rankomis kaip vienas. O prasidėjus „Send me an angel“ kai kurių akyse net suspindėjo džiaugsmo ašaros.

Kuomet nuskambėjo lyriškos dainos „You and I“ akordai, merginos sutartinai ėmė lipti vaikinams ant pečių. Pilna salė žmonių lingavo rankomis kaip vienas. O prasidėjus „Send me an angel“ kai kurių akyse net suspindėjo džiaugsmo ašaros.

Žiūrovus žavėjo ir įspūdingas šviesų bei vaizdo projekcijų šou. Ypač garsiai minia klykė didžiajame ekrane išvydusi lietuviškos trispalvės juostas. „Dabar girdėsite „No one like you“!, – sušuko K.Meine. – Nėra kitų tokių kaip jūs, žmonės“. Atlikėjas visą koncertą nepavargo publikai dėkoti po kiekvienos dainos, o akimirką net prisipažino „Love you, Vilnius“ (angl. „Myliu tave, Vilniau“), tiesa, vėliau sakė mylintis visą Lietuvą.

Pagal savo amžių galintys vadintis brandžiais muzikantais „Scorpions“ sutraukė kuo įvairiausią publiką – nuo jauno iki seno. Nuostabu ir tai, kad laikas nė kiek nepakenkė jų skambesiui. Nuo „Scorpions“ grupės narių veidų beveik viso pasirodymo metu nedingo šypsenos, akivaizdu, kad jie patys buvo užburti salėje tvyrojusios šiltos atmosferos.

Koncertas truko beveik dvi valandas, bet gerbėjai būtų mielai leidę su „Scorpions“ visą naktį.

Kartu su K.Meine scenoje dūko ir kiti grupės muzikantai – savo gitaros stygas išdidžiai raižė gitaristai Rudolfas Schenkeris, Matthiasas Jabsas ir Pawełas Mąciwoda. Prieš metus ant scenos įspūdingą šou surengęs grupės būgnininkas Jamesas Kottakas šįsyk buvo santūresnis, nors ir žongliravo savo lazdelėmis, tačiau marškinėlių nuo savęs nesiplėšė.

Vokalistui pranešus apie dainą tapusią istorija – „Wind of change“  – per salę nuvilnijo pasitenkinimo šūksniai ir atodūsiai. „Utenos“ pramogų arena kaip mat nušvito į taktą judančiomis liepsnelėmis, o didžiąją dalį dainos žiūrovai atliko kartu su grupe.

Pasirodymui artėjant į pabaigą grupės nariai dosniai į minią metė būgnų lazdelių ir mediatorių, kad žiūrovai parsineštų prisiminimą, kaip arti „Scorpions“ jie buvo. Priekinėse eilėse stovėję muzikantų gerbėjai didžiąją dalį koncerto mojavo vėliavomis, kurias pabaigoje K.Meine nepasikuklino pasiimti ir užsidėti lyg apsiaustą.

„Scorpions“ palikus sceną plojimai nerimo, tik garsėjo, tad muzikantai sugrįžo bisui. Dar kartą skambėjo „Big city nights“. Kaip pasakė K.Meine, „už didelį miestą, už Europos kultūros sostinę“.

Pabaigę pasirodymą „Scorpions“ kartu su Kauno simfoninio orkestro dirigentu Modestu Pitrėnu ir pritariančiomis dainininkėmis nusilenkė ir padėkojo publikai, po to akimirksniu išėjo. K.Meine lydimas asistentų dingo juodame „Mercedes“ ir vakaro magija ėmė sklaidytis. O kur dar eilės prie rūbinės ir kamščiai į abi puses nuo „Utenos“ pramogų arenos... Bet pamatyti „Scorpions“ buvo verta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius