-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anšlaginis koncertas su Alexanderiu Paley

Šįvakar perpildytoje Vilniaus Kongresų rūmų salėje iš anksto spėjusieji įsigyti bilietus į pianisto Alexanderio Paley koncertą mėgausis Chopino Pirmuoju ir Antruoju koncertais fortepijonui bei Rachmaninovo „Simfoniniais šokiais“. Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro publika gerai pažįsta atlikėją ir yra girdėjusi nemažą jo įvairialypio repertuaro dalį. Ugningo temperamento virtuozas visuomet įkaitina publiką, todėl nekeista, kad bilietai į šio artisto koncertus šluote iššluojami.
Alexander Paley
Alexander Paley

2012-ųjų kovą Paley Vilniaus publiką pribloškė, atlikdamas visus tris P. Čaikovskio koncertus fortepijonui per vieną vakarą. Pernai atlikėjas žengė dar toliau – per du vakarus paskambino visus keturis S. Rachmaninovo koncertus fortepijonui ir „Rapsodiją Paganinio tema“, kurią iš dalies galima vadinti penktuoju koncertu. Toks užmojis reikalauja ribinių (kad nepasakius, antžmogiškų) pianisto psichofizinių išgalių.

Vieną kartą ateikite į Jų koncertą ir Jūsų nebereikės kviesti į kitą

Į gruodžio 12 dienos simfoninį koncertą „Alexander Paley groja Šopeną” bilietai jau išparduoti, bet LVSO jau paskelbė savo 26-ojo sezono II pusmečio koncertų bilietų pardavimo startą. O jame už kelių mėnesių, vasario 6 d. genialusis pianistas A. Paley gros su Novosibirsko styginių kvartetu „Filarmonica” ir kvies pasinerti į kamerinės muzikos pasaulį skambant Brahmso ir Schumanno opusams. Lietuvos publikai labiau pažįstamas kaip neįveikiamų muzikinių iššūkių nugalėtojas, tą vakarą Paley atskleis kitą savo pusę – jautrų, delikatų ir subtilų muzikavimą, įsiklausant bei papildant kvarteto muzikantus.

Šis muzikinis pokalbis nepaliks abejingų, nes tai ir unikali proga susipažinti su visame pasaulyje koncertavusiu „Filarmonicos” kvartetu. Apie jį muzikos kritikai atsiliepia itin palankiai: „Vieną kartą ateikite į Jų koncertą ir Jūsų nebereikės kviesti į kitą. Didžiulė „Filarmonicos” kvarteto traukos jėga pavers Jus dar vienu šio kolektyvo gerbėju”. 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius