Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Antras antradienis“ skaičiuos ekožingsnius Lietuvoje ir Šiaurės šalyse

Kas slypi už aplinkai draugiškesnio gyvenimo būdo koncepcijos ir kodėl tai turėtų mums rūpėti? Ar tai viena iš didmiesčių gyventojų madų, kuri greitai praeis, o galbūt atvirkščiai – vienintelis sveikas pasirinkimas? Kokia situacija Lietuvoje palyginus su Šiaurės šalimis, kuriose aplinkai draugiškesnio gyvenimo būdo idėjos jau seniai yra įgyvendinamos?
Ekologija
Ekologija / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Antradienis

Renginių ciklas „Antras antradienis“ vasario 10 d. kviečia diskutuoti šiais klausimais ir ragina keisti savo mąstyseną ir kasdienius įpročius. Renginio svečiai ne tik dalinsis savo patirtimi ir pastebėjimais Lietuvoje, bet ir pasakos įspūdžius iš Norvegijos ir Švedijos, kur buvo nuvykę susipažinti su tendencijomis ekologiškų ir natūralių produktų rinkoje. Vizitas buvo atsakingo verslo praktiką skatinančio projekto dalis.

Renginyje dalyvaus Indrė Kleinaitė, ekonomistė ir nepriklausoma atsakingo verslo ekspertė, „Metų Moters“ rinkimuose nominuota Metų Iniciatyvos kategorijoje. Kartu su Indre renginyje dalyvaus ir savo patirtimi dalinsis žmonės, siekiantys populiarinti aplinkai draugiškesnį gyvenimo būdą Lietuvoje. Tai Užupio šerifas ir Tymo turgelio įkūrėjas Vytautas Ratkevičius ir Valdas Kavaliauskas, legendinis Dargužių sūrininkas, atstovaujantis smulkiųjų gamintojų asociacijai „Viva Sol“.

„Augant gyvenimo kokybės suvokimui, žmonės vis daugiau dėmesio kreipia ne kiekybei, o kokybei. Žmonės susimąsto, kada naudoti automobilį, kokiame būste gyventi ir, žinoma, kokį maistą valgyti. Jau pakankamai investavę į būstą ir automobilį, lietuviai pagaliau pradeda suprasti skirtumą ir maiste“, – ironizuoja vienas iš renginio dalyvių Vytautas Ratkevičius.

Pasak renginio svečių, Lietuvoje jaučiamas vis didesnis susidomėjimas aplinkai draugiškesniu gyvenimo būdu. Žmonės vis daugiau vartoja vietinės ir importuotos ekologiškos produkcijos, rūšiuoja atliekas ir važinėja dviračiu, tačiau ar to pakanka?

„Esu įsitikinusi, kad Lietuva galėtų visiškai pereiti prie ekologinės žemdirbystės ir visoje pramonėje taikyti aplinkosaugines praktikas. Gal tai skamba kaip utopija, tačiau visi kartu galime prisidėti prie jos įgyvendinimo“, - optimizmo nestokoja I. Kleinaitė.

Vietų skaičius yra ribotas, vietų rezervacija nevykdoma. Renginys vyks lietuvių kalba, įėjimas nemokamas. Renginio vieta – Šiaurės ministrų tarybos biuras, Didžioji g. 5, Vilnius; laikas – vasario 10 d. 18.00 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius