Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Anykščiuose diskutuos apie šiuolaikinį pasakojimo meną

Lapkričio 30 dieną Anykščiuose prasidės net tris dienas truksiantis, pirmą kartą Lietuvoje organizuojamas Tarptautinis Anykščių pasakojimo festivalis SEKAS 2017. Jo programoje – renginiai mažiesiems festivalio bičiuliams ir jų tėveliams, atviro mikrofono principu organizuojami pasakojimo vakarai, neeiliniai svečių iš Suomijos ir Nyderlandų (kartu atstovaujančiais Izraelį ir Iraną) pasakojimo šou bei praktiniai šiuolaikinio pasakojimo metodo mokymai su garsiais tradicinio ir šiuolaikinio pasakojimo atstovais iš Lietuvos, Latvijos ir Jungtinės Karalystės (Anglijos, Velso ir Škotijos).
SEKAS praktiniai mokymai
SEKAS praktiniai mokymai / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Anykščiai

„To nesureikšmindamas, kiekvienas iš mūsų kasdien papasakoja dešimtis istorijų, tačiau kodėl pasakojimo menui, teoriniams ir, svarbiausia, praktiniams ieškojimams šiandien neskiriame daugiau dėmesio? Juk pasakojimo praktika sėkmingai taikoma kultūrinėje ir socialinėje plotmėje, edukacijoje, psichologijoje, o taip pat – ir versle. Būtent apie tai diskutuoti ir kviesime lapkričio 30–gruodžio 2 dieną Anykščiuose“, – pasakojo festivalio meno vadovė Daiva Ivanauskienė.

Dvi dienas truksiantys mokymai ir metodo taikymo dirbtuvės prasidės šiuolaikinio pasakojimo metodo praktiniais mokymais „Pasakojimo metodas socialiniam pokyčiui“, kuriuose Village (Škotija, Jungtinė Karalystė) pasakojimo centro vadovė Claire McDade pasidalins socialinės srities projektų pavyzdžiais, centro patirtimi dirbant su žmonių grupėmis, įvairaus amžiaus bendruomenių nariais, stengiantis suteikti padrąsinimą, ar net pagalbą atrakinant „tylos“ duris. Antrąją festivalio dieną praktiniuose mokymuose „Pasakojimas vaikams“ C.McDade pasidalins centro patirtimi dirbant su šeimomis ir skirtingo amžiaus vaikų grupėmis, suteiks pasakojimo – žaidimų, pasakų, užduočių – įrankių, kurie padės sėkmingai dirbti tiek formaliojo, tiek ir neformaliojo ugdymo institucijose.

Organizatorių nuotr./SEKAS konferencija
Organizatorių nuotr./SEKAS konferencija

Šiuos mokymus paskutiniąją festivalio dieną užbaigs įkvepiantys pokalbiai su profesionalais konferencijoje „Pasakojimo menas šiandienai“, kurio metu festivalio organizatoriai dalyvius kvies diskutuoti apie pasakojimo galią šiuolaikiniame modernių technologijų pasaulyje. Savo patirtimi ir Adverse Camber kompanijos, prodiusuojančios scenos pasakojimo šou, atvejį pristatys pasakojimo šou prodiuserė Naomi Wilds (Jungtinė Karalystė). Apie pasakojimą šiuolaikinėje Latvijoje daugiau papasakos folkloro tyrinėtojas, pasakotojas, dėstytojas Dr. Filol. Guntis Pakalns (Latvijos Universitetas, Literatūros, folkloro ir meno institutas, Ryga, Latvija), o apie nesenstančią folkloro tekstų išmintį, situaciją Lietuvoje ir pasakotojų iššūkius kalbės folkloro tyrėja ir pasakotoja, Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto mokslo darbuotoja, etnologė, radijo laidų vedėja Gražina Kadžytė.

Festivalį organizuoja Pasaulio anykštėnų bendrija. Festivalį remia Anykščių rajono savivaldybė, Lietuvos kultūros taryba, Europos Sąjungos programa „Kūrybiška Europa“ ir Europos pasakojimo federacija.

Daugiau informacijos apie Festivalį – „Facebook“ paskyroje. Bilietus platina www.bilietai.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius