Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Apocalyptica“ atsiveš vokalistą

Balandžio 15-ąją į Lietuvą atvyks vieni žymiausių pasaulyje violončelininkų – suomių sunkiojo roko grupė „Apocalyptica“.
„Apocalyptica“ koncertas Trakų pilyje
„Apocalyptica“ koncertas Trakų pilyje

Vilniuje, Utenos pramogų arenoje, Suomijos pasididžiavimas – sunkiąją muziką propaguojantis violončelininkų kvartetas – gyvai atliks garsiausius savo kūrinius, pristatys populiarumo jau spėjusį sulaukti albumą „Words Collide“ ir keletą naujų kompozicijų iš šiuo metu kuriamo muzikos rinkinio, kuris turėtų pasirodyti ateinančiais metais. „Apocalyptica“ Lietuvoje koncertuoja ne pirmą kartą. Praėjusį rugpjūtį kvarteto muzika griaudėjo prie Trakų pilies.

Su vokalistu

Per pavasario turą (balandžio 14 dieną suomiai pasirodys Rygoje, prieš tai – Rusijoje) prie „Apocalypticos“ prisidės profesionalus vokalistas, buvęs garsaus alternatyviojo roko kolektyvo „Leningrad Cowboys“ narys Topi Johanssonas. Spėjama, kad vokalistas lydės muzikantus tik per turą, o prie šiuo metu kuriamo albumo neprisidės.

Gabūs virtuozai

Idėja violončelėmis atlikti sunkiojo roko kūrinius 1993 metais kilo jauniems Sibelijaus muzikos akademijos studentams. Jų sumanymas pasitvirtino. Po trejų metų muzikantai pristatė debiutinį albumą ir iškart pelnė tarptautinį pripažinimą. Nuo to laiko „Apocalyptica“ (šiuo metu grupę sudaro trys violončelininkai ir būgnininkas) išleido ne vieną sėkmingą albumą. Per savo karjerą kvartetas yra pardavęs daugiau kaip 2 mln. albumų. Muzikantai mėgstami už tai, kad sugeba meistriškai sulydyti klasikinę ir roko muziką. Ji skirta tiems, kurie dievina sunkiojo roko klasiką. Kvarteto rankose instrumentai skamba tarsi solinės, akustinės ar gergždžiančios gitaros. Jos atlieka boso partijas, dunda kaip mušamieji ir net išgauna žmogaus balsą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius