-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ars Summer Fest“: klasikinė muzika skamba netikėtose erdvėse

Tūkstantines minias pritraukiantys Dainų šventės renginiai – ne vieninteliai šią savaitę vykstantys Vilniuje. Trečius metus organizuojamas jaunųjų talentų festivalis „Ars Summer Fest“ sostinės svečius stebina koncertais netikėtose vietose: gatvėje, oro uoste ar viešbučio pusryčių salėje.
Koncerto akimirka
Koncerto akimirka / Martyno Siruso/adfoto.lt nuotr.

Pusryčiaujantys vieno Vilniaus viešbučio svečiai trečiadienio rytą dairėsi ir ieškojo priežasties, kodėl salėje vienas po kito keičiasi muzikantai, kiti – traukė telefonus ir paskambinę artimiesiems transliavo netikėtą koncertą.

Jaunųjų talentų festivalis „Art Summer Fest“ šiemet parengė beveik 30 koncertų ir pusė iš jų – neįprastose erdvėse. Ciklą pradėjo M.K.Čiurlionio kvartetas, šiuolaikinę muziką grojęs Savičiaus gatvėje ir Vilniaus oro uosto salėse.

Pasak organizatorių, neįprastas festivalis kasmet sulaukia vis daugiau norinčiųjų jame dalyvauti.

„Galbūt po 10 metų tai bus labai prestižinis ir mūsų tautiečiams dalykas, bet šiuo metu tai yra labai prestižinis festivalis užsienio atlikėjams. Kaip bebūtų keista, jie siunčia savo įrašus čia, varžosi, dėstytojai atrinkinėja. Mūsų administracija ir mūsų vadovybė irgi žiūri, kas galėtų dalyvauti, groti koncertus, kas tiesiog dalyvauti meistriškumo kursuose. Šiais metais mes mušame rekordus – iš viso yra 55 atlikėjai iš 18 skirtingų pasaulio šalių. Net iš Singapūro atskrido, Amerikos, Korėjos, iš Kinijos ir iš Europos šalių“, – pasakojo festivalio meno vadovas Glebas Pyšniakas.

Jaunieji atlikėjai Lietuvoje dalyvauja meistriškumo kursuose, kuriuose dėsto žymūs Europos muzikantai. Geriausiai pasirodę studentai bus pakviesti koncertuoti Lietuvoje.

Vienos muzikos akademijos profesorius Reinhardas Latzko – tik vienas iš kelių meistriškumo kursų dėstytojų. Festivalyje dalyvauja violončelės, smuiko, alto ir kompozicijos specialybių studentai.

Kūrybinių dirbtuvių rezultatus žiūrovai dar galės išvysti liepos 13 d. Paliesiaus dvare, o šį šeštadienį Ramintojos bažnyčioje Vilniuje nuo 21 val. vyks akademinės muzikos maratonas. Tačiau netyčia išgirdę muziką kavinėje ar gatvėje, nenustebkite – čia groja talentai, su kuriais vėliau susitiksime pasaulio koncertų salėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius