Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Artėja „Prakalbinto kino džiazo“ festivalio finalas

„Prakalbinto kino džiazo“ festivalio finalas įvyks jau šį trečiadienį. Laimėtojų komanda galės džiaugtis pagrindiniu prizu – kelione į pasirinktą Europos miestą. II-osios vietos nugalėtojams atiteks savaitgalis kaimo turizmo sodyboje. Finale susigrums atrankas praėjusios Mindaugo Ancevičiaus ir Šarūno Datenio bei Aistės Lasytės ir Šarūno Banevičiaus komandos.
Charlie Chaplinas
Charlie Chaplinas / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Džiazas

Daugiau nei du mėnesius, kiekvieną ketvirtadienį, Vilniaus restorane „Pizza Jazz“ visi norintys galėjo stebėti nebyliojo kino klasikos šedevrus, kuriuos susirinkusiems gyvai improvizuodamos įgarsino jaunųjų aktorių komandos.
 
 „Prakalbinto kino džiazas“ – festivalis, naujai pažvelgiantis į 1910 – 1922 m. Charles’o Chaplin’o, Buster’io Keaton‘o, Harold‘o Lloyd‘o, Edwin‘o S.Porterio kurtas komedijas. Ekrane rodomas tyliąsias komedijas anksčiau lydėdavo pianino garsai, o dabar jas įgarsina aktoriai. Manau, kad ne kiekvienas gatvėje pakalbintas galėtų pasakyti, kokios iš tiesų buvo pirmosios kino komedijos, tačiau labai laisvai galėtų susakyti paskutinių dešimties metų Holivudo kino pramonės produktus. Tai nėra blogai, tačiau neverta pamiršti ir to, nuo ko išvis prasidėjo kinas. Žinoma, šiuolaikinis žiūrovas yra išrankus, jam nepakanka vien vaizdo, todėl pamanėme, kad būtų visai smagu susirinkusiesiems parodyti kino klasiką, o šiuolaikiniam jaunimui ją leisti interpretuoti savaip – įgarsinti“, – sakė festivalio mecenatas, restoranų tinklo „Pizza Jazz“ generalinis direktorius Rolandas Gabalis.
 
Kiekvieną ketvirtadienį visi nebyliojo kino įgarsinimo improvizacijas stebėję žiūrovai balsavo už labiau patikusią aktorių komandą ir jau šį trečiadienį, po daugiau nei 35  parodytų filmų ir daugiau nei pusšimčio savo įgarsinimo interpretacijas pateikusių aktorių pasirodymų paaiškės, kas labiausiai patiko publikai ir kas dovanų gaus „Zip Travel“ kelionę į pasirinktą Europos miestą.
 
„Prakalbinto kino džiazo“ festivalio finalas, gruodžio 23 d., trečiadienį, 20 val., restorane „Pizza Jazz“, Gedimino pr. 20, Vilnius. Įėjimas nemokamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius