-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Artėjant Kalėdoms bus pristatytas antrasis Vytauto Kernagio natų knygos tomas

Vytauto Kernagio fondas pristato antrąjį maestro dainų natų rinktinės „Vytautas Kernagis. Natos“ tomą. Jis jau pasiekė knygynus, o visuomenei pristatomas šį ketvirtadienį, gruodžio 6-ąją 18 val. Vilniaus Akropolio knygyne „Pegasas“. Leidinys – pirmojo retrospektyvos tomo, išleisto prieš metus, tęsinys. Antrojoje dalyje Vytauto Kernagio kūrybos gerbėjai kviečiami mėgautis dar 38 dainomis su natomis ir akordais gitarai bei fortepijonui.
Natų knyga „Vytautas Kernagis. Natos II“
Natų knyga „Vytautas Kernagis. Natos II“ / Knygos viršelis

Antrąjį rinktinės „Vytautas Kernagis. Natos“ tomą išleido V. Kernagio fondas, o sudarė ir parengė kūrėjo bendražygis Andrius Kulikauskas.

„Knygoje yra dainų tiek iš akustinio periodo, tiek iš kabareto „Tarp girnų“, tiek iš „Dainos teatro“ laikų. Maestro kūrybos gerbėjai taip pat gali rasti nemažai kūrinių iš albumo „Neatrastas Vytautas Kernagis“, kuris buvo išleistas jau po dainuojamosios poezijos pradininko Lietuvoje mirties, bei dainų, kurioms muzika buvo parašyta, tačiau plačiajai auditorijai jos grotos nebuvo“, – teigia V. Kernagio fondo vadovas Vytautas Kernagis jaunesnysis.

Anot jo, šis leidinys gali tapti puikia kalėdine dovana, o pirkėjus turėtų nudžiuginti pagal Sigito Gedos tekstus sukurtos „Baltojo Nieko dainelių“ natos ar visiems puikiai žinomos „Mūsų dienos kaip šventė“ akordai.

Pasak antologijos anotacijos autoriaus, dainuojamosios poezijos atstovo ir pirmosios Vytauto Kernagio vardo gitaros laureato Domanto Razausko, svarbu maestro kūrybą įamžinti natų knygoje, o ne palikti suktis dainų plokštelėse.

„Daina yra gyva ne tada, kai jos klausosi, o tada, kai ją dainuoja. Draugų kompanijoje prie laužo, virtuvėje, ant scenos, pritariant gitara ar pianinu, kai linksma ar liūdna – Vytauto Kernagio dainos yra tapusios liaudies dainomis, tautos metraščiais, kiekvieno iš mūsų neatskiriama dalimi“, – tikina D. Razauskas.

Todėl ir šiame tome visos dainos pateiktos su natomis ir akordais, kad ilgam išliktų atmenamos ir dainuojamos, o kiekvienas, atsivertęs šią knygą, pajustų maestro kūrybos dvasią ir per ateinančias šventes sėdęs prie gitaros ar fortepijono pasidalintų ja su savo artimaisiais.

Paskutinis, trečiasis, maestro kūrybos antologijos „Vytautas Kernagis. Natos“ tomas turėtų pasirodyti 2013-aisiais.

Sužinoti daugiau apie Vytauto Kernagio fondą, artėjančius renginius, vykdomus projektus ir kitas naujienas maestro kūrybos gerbėjai gali apsilankę atsinaujinusiame fondo tinklalapyje (www.kernagis.lt), bei socialiniame tinkle „Facebook“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius