Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aštuntajame „Kablio“ sezone – daugybė sugrįžimų, geresnis garsas ir įspūdingos naujovės

Jau šį savaitgalį, rugsėjo 6 d., Vilniaus klubas „Kablys“ pradės savo aštuntąjį sezoną – stipriausią iš visų iki šiol buvusių. Tokius ženklus siunčia ir dramatiškus pasirodymus surengusių atlikėjų sugrįžimai, ir būsimos leidybinių bendrovių naktys, ir naujos renginių serijos, ir dar geresnis klubo garsas.
Aštuntajame „Kablio“ sezone – daugybė sugrįžimų, geresnis garsas ir įspūdingos naujovės
Aštuntajame „Kablio“ sezone – daugybė sugrįžimų, geresnis garsas ir įspūdingos naujovės / Projekto partnerių nuotr.
Temos: 1 „Kablys“

Tokia pat stipria gaida startuoja ir sezono atidarymo renginys, kuriame gros skandalingoji SPFDJ, dinamiškais miksais garsėjanti Pasiphae bei neeilinės svarbos halfstepo scenos vardas Homemade Weapons.

Viena didžiausių šio sezono naujovių klube – rezidentai. Jais taps ne tik visiems puikiai pažįstami lietuviai, bet ir taip pat puikiai pažįstami pasaulinio pripažinimo sulaukę užsienio atlikėjai, per sezoną klube sugrosiantys po porą-trejetą kartų. Tarp jų rasite tokių vardų, kaip stipriausius „Kablio“ vakarėlius užkūrę „Schwefelgelb“, Berlyno industrinio techno pažiba Phase Fatale, Melburno elektro scenos krikštatėvis Jensen Interceptor, ekstravagantiškasis Dollkraut, konceptualusis Broken English Club ir dar keletas kitų.

Panašaus dydžio sąrašas laukia ir kalbant apie klubo ideologiją atitinkančioms leidybinėms bendrovėms dedikuotas naktis. Iš praeitų metų sezono sugrįžta „Bite Nite“ bei „Avian“ leiblą reprezentuojantis „More Static“, jau šį mėnesį vyks Peterburgo „Mosaique Records“ pristatysiantis MSQR. O toliau – po naktį kultiniam „Aufnahme + Wiedergabe“, Lucy kuruojamam „Stroboscopic Artefacts“ bei Myn priklausančiam „Public System Recordings“. Klubo atstovai užsimena ir apie dar keletą vykstančių derybų.

Klubo renginių sąraše bus ir trejetas naujų pavadinimų: du nauji diptikai ir viena nauja serija. Vienu iš pirmųjų rūpinsis Vaiper, kitu – Mantas T., SHN bei Jaroška. Tuo tarpu naujoji serija pakeis amžinų atostogų išėjusią „Gamma“, ją kuruos Interiors. Atskiro paminėjimo verti ir už tradicinio vakarėlio ribų išeinantys klubo renginiai – muzikos kūrimo įrangai dedikuota konferencija „Soundium Enabled“, vienos nakties festivaliai „Labirintas“, „Kilpos“, bei „Knocturne Ultimate“ ir kolaboracija su kolegomis iš Kauno – „Lizdo Ekspedicija“.

Na, o visas šis gausybės ragas pasipils iškart po klubo sezono atidarymo savaitgalio. Penktadienį „Kablys“ jus pasitiks su itin gerbiamu halfstepo kūrėju iš JAV, „Samurai Music“ rezidentu, itin stipriai, tačiau vis dar intelektualiai grojančiu Homemade Weapons. Tuo tarpu didžiojoje salėje, kuri pirmąkart nuo vasaros vidurio atvers duris, už pulto stos SPFDJ. Nežinia ar ši techno didžėja labiau geidžiama, ar skandalinga – bet atlikėjos, iš „Instagram“ išmestos už nepadorų ir agresyvų turinį kalendorius yra tiesiog perpildytas. Na, o šeštadienis, tradiciškai, pasitiks su kiek lengvesne atmosfera – šįkart ja rūpinsis „Pinkman“ bei „Artificial Dance“ globotinė Pasiphae, itin dinamiška selektorė, kurios muzikiniai setai kupini siurprizų ir netikėtų posūkių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius