-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atšilę orai toliau kiša koją žiemos šventėms: atšaukiamos žirgų lenktynės „Lazdijai 2016“

Dėl oro permainų neįvykus „Halls Winter Rally“ ir Sartų lenktynėms, renginių organizatoriai ir toliau kovoja su lietuviškos žiemos siurprizais – korekcijų programose neišvengė artmiausiu metu turėjusios įvykti žiemos šventės.
„Sartai 2013“
Žirgų lenktynės / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Labiausiai nukentėjo tradicinės tarptautinės ristūnų žirgų lenktynės „Lazdijai 2016“. Vasario 16 d. 16-ą kartą turėjęs vykti renginys dėl nepalankių oro sąlygų buvo atšauktas.

Lazdijų rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistė viešiesiems ryšiams Neringa Radvilavičienė sako, jog toks sprendimas buvo priimtas dėl gyvūnų ir žmonių saugumo – tam, kad žirgai dalyvautų lenktynėse, būtinas pašalas, o organizuoti renginį purvyne būtų pavojinga. Net jei orai artimiausiomis dienomis atšaltų, to neužtektų norint užtikrinti dalyvių saugumą.

„Tai yra pirmas kartas Lazdijų istorijoje, kai atšaukiame renginį. Labai apmaudu. Nuostolius dar tik pradėsime skaičuoti, tačiau jie, be abejonės, dideli," – sakė N.Radvilavičienė.

Šeštadienį Druskininkų „Snow arenoje“ vyksiantis „LTeam“ olimpinis žiemos festivalis, laukiantis beveik 4000 lankytojų, iš programos buvo priverstas išbraukti lygumų slidinėjimo rungtį. Vietoje jos, žiemos sporto entuziastams bus siūloma išbandyti slidinėjimo treniruoklį ir dalyvauti turnyre. Dar vienas netikėtumas – į „Snow arenos“ vidų perkelta čiuožykla.

Organizatorių išplatintame pranešime teigiama, jog galimoms orų permainoms buvo ruošiamasi iš anksto, o renginio metu organizuojamiems bėgimams, orientavimosi varžyboms, kalnų slidinėjimo rungčiai bei snieglentininkų pasirodymams oro sąlygos įtakos neturės.

Vienas sekmadienį įvyksiančios Trakų rajono seniūnijų Užgavėnių žiemos šventės organizatorių Šarūnas Ūsas apgailestauja, jog renginio metu teks atsisakyti slidinėjimo rungties – vyras teigia, jog šiemet į slidinėjimo trasas ir techniką buvo investuota ypač daug. Akivaizdu, jog neįvyks planuotos ledo ritulio varžybos, ant plauko pakibo ir poledinės žūklės turnyras.

Š.Ūsas neslepia, jog šių rungčių atsisakymas veikiausiai turės įtakos ir šventėje apsilankysiančių žmonių skaičiui.                                             

Tačiau apsidrausdami renginio organizatoriai į renginio programą įtraukė ir nuo oro sąlygų nepriklausomų rungčių – šaškes, smiginį, rankų lenkimą bei riestainių mėtymą.

„Šiemet tikėjomės, kad žiema tikrai išsilaikys iki šventės. Ką padarysi, tikriausiai į bažnyčią dažniau reikia eiti“, – juokavo Š.Ūsas.

Dėl orų permainų nukentės ir Šiauliuose šį sekmadienį vyksianti Žiemos šventė prie Rėkyvos ežero. Šiaulių kultūros centro Rėkyvos skyriaus vedėja Olga Ostrova sako, jog renginyje lankytojai nesulauks parodomųjų ledrogių varžybų bei poledinės žūklės turnyro.

Tiesa, O.Ostrova teigia, jog atšilę orai galbūt tik į naudą – tikimasi sulaukti daugiau lankytojų, kuriuos turėtų sudominti renginio koncertai bei „ruonių“ maudynės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius