Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Renginių organizatoriai: ką daryti su nenorinčiais pateikti galimybių paso?

Ketvirtadienį Vyriausybė oficialiai paskelbė, kad nuo pirmadienio su galimybių pasais bus leidžiami didesni renginiai, į kuriuos galės susirinkti iki 2 tūkst. žmonių. Interviu 15min organizatoriai išreiškė džiaugsmą, tačiau kartu ir uždavė nemažai klausimų.
Jazzu pasirodymas
Jazzu pasirodymas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Jonas Sakalauskas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Jonas Sakalauskas

Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vadovo Jono Sakalausko teigimu, jau birželio mėnesį žiūrovai galės rinktis į renginius: „Valdovų rūmų kieme galėsime priimti daugiau nei 1000 žmonių. Tikrai šia galimybe pasinaudosime. Kita vertus, jaučiame nežinią, ar viskas vyks sklandžiai. Kaip skirstysime žiūrovus, ar jie jaus nepasitenkinimą, ar apskritai sistema veiks vieningai.“

J.Sakalauskas išryškino – pasirinkę nesiskiepyti žmonės gali pasijusti diskriminuojami. „Tačiau nenorėčiau veltis į šias diskusijas“, – pridūrė jis.

„Klaustukų yra nemažai, bet manau, kad išmoksime su tuo gyventi“, – teigė jis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Martynas Budraitis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Martynas Budraitis

Martynas Budraitis, Lietuvos nacionalinio dramos teatro direktorius, sakė, kad greitu metu jau bus galima įsigyti bilietus į spektaklius. „Tačiau esama labai daug neatsakytų klausimų“, – išreiškė susirūpinimą.

Spektaklių rodymai išlieka tokie patys, kaip ir planuota. „Dėl salės rekonstrukcijos darbų truputį nukeliamas Oskaro Koršunovo režisuotas spektaklis, turėjęs pasirodyti liepą“, – teigė jis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Ieva Skaržinskaitė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Ieva Skaržinskaitė

LNDT direktoriaus pavaduotoja Ieva Skaržinskaitė apie galimybių paso neaiškumus papasakojo plačiau. Jos žodžiais, daugiau galimybių tai suteikia didesniems renginių organizatoriams, planuojantiems tūkstantinius renginius. „Jie samdosi apsaugas, o žmonės jau būna nusiteikę į tą konkretų koncertą ateiti vieną kartą“, – sakė ji.

Tikriausiai prie nė vieno teatro jūs nematėte apsauginio.

Visai kitokia situacija esą dėl repertuarinių spektaklių dramos teatruose:

„Tikriausiai prie nė vieno teatro jūs nematėte apsauginio, taip pat kitų darbuotojų, padėsiančių tvarkytis su situacija, kai žmogus atsisako pateikti galimybių pasą. Kas tokiu atveju atsako? Tokiu atveju organizatoriui reikia pasirinkti – ar jis renkasi atidaryti sales 30 procentų, ar daugiau, bet užtikrina, kad žiūrovas pateiks reikiamą informaciją.“

„Kadangi mes aiškiai matome, kad kai kurie žmonės nenori net testuotis (jau nekalbame apie vakcinaciją), sunku pasakyti, kiek žmonių iš tiesų pirktų bilietus“, – kėlė klausimą ji.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lauras Lučiūnas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lauras Lučiūnas

Tokių žymių atlikėjų, kaip Jazzu bei „The Roop“ prodiuseris Lauras Lučiūnas teigė: „Mes seniai jau susiplanavome koncertus ir laukėme valdžios sprendimų, tad kokie pokyčiai gali įvykti? Tiesiog ateis daugiau žmonių.“

L.Lučiūnas sakė, kad lėti sprendimai saugumo jausmo nesukelia. „Bet ir patys suvokiame savo ribotas galimybes“, – sakė jis.

Manau, kad tai skatins žmones greičiau pasiskiepyti.

Jo žodžiais, įvairios žinios Lietuvos žmones taip pat pasiekia per muzikantus. „Grupės ar atlikėjai turi labai didelį pasiekiamumą. Jie įdomūs medijai, taip pat populiarūs socialiniuose tinkluose, tad jų pranešimai sukelia pokyčius visuomenėje. Manau, kad tai žmones skatins greičiau pasiskiepyti.“

Pasak jo, jau suplanuoti Jazzu, Vido Bareikio, Alinos Orlovos, Gabrielės Vilkickytės bei „The Roop“ koncertai. „Taip pat kalbama ir apie mažiau žinomus atlikėjus“, – sakė jis.

Jo teigimu, su didesniais atlaisvinimais ir pajamos turėtų būti kitokios. „Juk koncertas – nėra vien atlikėjas“, – išryškino jis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Martynas Tyla
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Martynas Tyla

Renginių organizatorius, prodiuseris Martynas Tyla interviu 15min išreiškė džiaugsmą dėl galimybių paso.

„Matome, kad barai ir restoranai nenori skirstyti žmonių į baltus ir juodus. Bet manau, kad visi, esantys šiame versle, pasinaudos galimybe, nes nori uždirbti ir gyventi“, – sakė M.Tyla.

„Šis veiksmas galėjo būti anksčiau, bet turime tai, ką turime. Dirbsime“, – teigė jis.

Pirmoje vasaros pusėje jis nėra numatęs didelių renginių, daugiausia jie vyks vasaros pabaigoje.

„Suprantu, kad bus situacijų (žmonės nenorės pateikti galimybių paso – 15min). Per Kotrynos bažnyčioje vykusius koncertus teko pačiam pastovėti prie durų ir pasižvalgyti, kaip reaguoja žmonės. Jie buvo nepatenkinti. Manau, kad ir dabar atsiras tokių situacijų“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius