Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Aurelijaus Globio jubiliejinis vakarėlis tęsiasi!

Pavasarį gitaristas Aurelijus Globys šventė gyvenimo ir kūrybinės veiklos sukaktis. Šventė, kaip ir pridera muzikantui – scenoje, su gitara rankose, apsuptas profesionalių kolegų, dalydamasis su publika savo atlikėjiška ir kompozitoriška patirtimi.
Aurelijus Globys
Aurelijus Globys / Asmeninio archyvo nuotr.
Temos: 1 Aurelijus Globys

Iškilmės baigėsi, tortas suvalgytas, ovacijų griausmas ir širdingi sveikinimai tapo šiltais prisiminimais. Teliko begalinis ilgesys tos muzikos, to buvimo drauge, spontaniško bendravimo scenoje ir jo teikiamo jaudulio. Tad gitaristas pamanė: „Ne, šis puslapis – dar neužverstas“...

Spalio 12 d. Šv. Kotrynos bažnyčioje Vilniuje, lapkričio 17 d. Panevėžio muzikiniame teatre, lapkričio 24 d. Kauno valstybinėje filharmonijoje Aurelijus Globys tęsia savo jubiliejinių metų sagą, suburdamas scenoje super-trio iš patikimų muzikos bičiulių.

Asmeninio archyvo nuotr./Ona Kolobovaitė
Asmeninio archyvo nuotr./Ona Kolobovaitė

Vienas jo dėmuo – jis pats. Kitas dėmuo – nepamainomas partneris, su kuriuo tiek kartų susiremta scenoje „Amžių dvikovų“ ringe (ir visi duetiniai susidūrimai baigėsi lygiosiomis), Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro primarijus Zbignevas Levickis.

Trečias dėmuo – krištolinio tyrumo sopranas, sutvertas operai, bet nepaprastai jausmingai perteikiantis kur kas įvairesnį repertuarą – Ona Kolobovaitė, su kuria drauge A.Globio neseniai buvo sukurta itin romatiška programa „Una Palabra“.

O dabar publika girdės juos visus kartu. Kai kurie garsai atsklis iš „Amžių dvikovų“ patirties, galbūt padvelks ir „Una Palabra“ prisiminimais, kiti momentai atkurs neseniai išgyventą jubiliejaus pažymėjimo šurmulį, o gal suskambės kažkas netikėto, kažkas spontaniško, aistringo, palytėto flamenco ir sarsuelos kerų?..

„Meilė muzikai, gyvenimui, saviraiškos laisvei – tai svarbiausi dalykai, kurie vienija Aurelijų, Zbignievą ir mane.“ – tikina solistė Ona Kolobovaitė. – „Nuostabu, kai šalia savo scenos draugų gali būti savimi, nebijoti suklysti, atrodyti juokingai, kai gali atvirai dalintis savo sėkmėm ir nesėkmėm – tai tikra likimo dovana! Mūsų trijų sąjunga ypatinga tuo, jog ištirpsta visi apribojimai, suvaržymai – vienas kitam dovanojame kūrybinės laisvės ir polėkio jausmą, galimybę išreikšti save per garsą, žodį, judesį. Visuomet esu tikra, kad nebūsiu palikta viena net ir pačioje netikėčiausioje improvizacijoje. Esame pažįstami jau daug metų, todėl nenuostabu, kad vidinis ryšys, kito pajautimas tik stiprėja ir tai yra neįkainojama vertybė tiek scenoje, tiek kasdienybėje.

Koncertų atmosfera bus pripildyta nuostabiausių melodijų, žaižaruojančios energijos, juoko, netikėtumo, jautrių akimirkų ir nuoširdumo – būkite tikri!​“

„Muzikinės mintys ir natos pasipila savaime, kuomet scenoje šalia tavęs muzikuoja tikri profesionalai.“ – kolegų svarbą savo sumanymuose pabrėžia Aurelijus Globys. – „Tiesiog yra nepakartojamas jausmas muzikuoti ne griežtai priklausomam nuo natų ar sugalvotų formų, o būtent išjausti visą kūrinį tuo metu scenoje. Labai svarbus yra ne tik kolegų, bet ir publikos ryšys su atlikėjais. Tuomet gaunasi nauja, ką tik sukurta, tikra superinė emocija, kuri dar ilgai išlieka net pasibaigus koncertui. Tiek atlikėjams tiek ir žiurovams.“

Ir visa tai turėtų sušvisti, sužaižaruoti visų trijų susitikimų su publika metu: spalio 12 d. Vilniuje, lapkričio 17 d. Panevėžyje, lapkričio 24 d. Kaune.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius