Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Automuziejus kviečia prisidėti prie didžiausios automandalos kūrimo

Lapkritis yra pats niūriausias mėnuo metuose. Iš kur semtis gerų emocijų, kai iš namų išeiname ir grįžtame su tamsa, o dienos dangus pro automobilio langą pilkas kaip cepelinas? Auto muziejus Vilnius kviečia į gyvenimą įsileisti daugiau spalvų, ir prisidėti prie didžiausios Lietuvoje automandalos kūrimo.
Automuziejus Vilnius. Organizatorių nuotr.
Automuziejus Vilnius. Organizatorių nuotr.

Didžiausia Lietuvoje automandala

Spalvų ateljė, įrengtoje vaikų erdvėje visi lankytojai kviečiami prisijungti prie didžiausios automandalos spalvinimo. Daugiau nei 2 kvadratinių metrų piešinį, kuris iš esmės prilygsta nedideliam vonios kambariui.

Idėją įkvėpė muziejaus ambasadoriaus Karolio Raišio 1962 ketverių durų sedanas. Šis „Jaguar“ dar spalį važiavo Portugalijos ralyje „Rally de Portugal Historico 2023“ ir atvežė į pergalę atvežęs Lietuvos ekipažą – Karolį Raišį ir Ovidijų Meilūną. Duetas pelnė I vietą klasikinių automobilių kategorijoje.

Organizatoriai pasirūpins kūrybos priemonėmis, tad kiekvienas lankytojas galės palikti spalvotą savo pėdsaką istorinio „Jaguar“ mandaloje. Mandalos kūrėjas – grafikos dizaineris ir prisiekęs benzingalvis Dovydas Puodžiukas.

Automandala. Organizaotrių nuotr.
Automandala. Organizaotrių nuotr.

Spalvų ekspedicijos į autopasaulį

Lankytojų lauks nauji turai po muziejų, kuriuose bus pasakojama apie automobilių evoliuciją, neatsiejamą nuo jų spalvų istorijos. Kada Henrio Fordo juoda spalva, pavertusi Ameriką „ratuota šalimi“, vartotojams ėmė kelti nuobodulį ir kokias permainas į automobilizmo istoriją atnešė „riaumojantys dvidešimtieji“? Kaip atsirado ir kodėl išnyko nacionalinės automobilių spalvos? Kas sustabdė spalvų paradą 1930-aisiais? Kada pasaulį užvaldė „chromomanija“ ir kodėl 1960-ieji vadinami automobilių raumenų auginimo era?

Bilietus įsigijusių lankytojų laukia net šeši nemokami turai, kurie vyks kas valandą, nuo 10.00-13.00 ir nuo 15.00 iki 18.00 val.

Garsūs menininkai kvies į pokalbį

Lapkričio 25 dieną, šeštadienį, muziejuje svečiuosi garsių menininkų pora – tapytojas Vilmantas Marcinkevičius ir išskirtinio kolorito darbais išsiskiriančia kūrėja Indra Marcinkevičiene. Vilmantas ir Indra lankytojus pakvies prisijungti prie jų pokalbio „Spalvų pasaulis: menininkų dialogas apie kūrybą ir gyvenimo atspalvius“.

Indra ir Vilmantas Marcinkevičiai. Organizatorių nuotr.
Indra ir Vilmantas Marcinkevičiai. Organizatorių nuotr.

Išskirtinius pano, instaliacijas ir objektus kurianti Indra Marcinkevičienė atskleis kokias spalvines prasmes bei reikšmes transliuoja jos autentiška emocijų ikonografija ir kodėl jos darbas „Prieš srovę“ taip rezonuoja Vilniaus automuziejaus renginio kontekste. Vienas ryškiausių šiandieninės neoekspresionistinės dailės kūrėjų Vilmantas Marcinkevičius papasakos, ar tikrai tapytojai viską žino apie spalvas, koks yra jo asmeninis santykis su lietuviškos tapybos spalvynu ir kokie automobiliai jį nustebino Danijoje.

Susitikimas su menininkų pora vyks lapkričio 25 dieną, šeštadienį, 13.00-14.00 val., II muziejaus aukšte, pokalbių erdvėje.

Automuziejus Vilnius. Organizatorių nuotr.
Automuziejus Vilnius. Organizatorių nuotr.

Lankytojams nematomi kolekcionieriaus lobiai

Pirmą kartą lankytojai turės galimybę išgirsti muziejaus kuratoriaus Alfredo Eitučio kolekcionavimo istoriją. Kodėl kolekcionavimą jis vadina keliu į nenuobodų gyvenimą, kokia buvo pirmoji kolekcija, įkvėpusi ateityje sukurti muziejų, kokie lobiai ir eksponatai slepiasi muziejaus archyve. Lankytojai ne tik išgirs įdomias istorijas, bet ir galės palaikyti rankose retus su automobilizmo istorija ir spalvomis susijusius eksponatus.

Smalsuolių kolekcionierius Alfredas Eitutis taip pat laukia lapkričio 25 dieną, šeštadienį.

Muziejaus darbo laikas nuo 10.00 iki 19.00 val. Įėjimas su bilietais. 6 turai su gidais, dalyvavimas susitikimuose, automandalos kūrimas – nemokami.

Turų laikas: 10.00-10.4; 11.00-11.45; 12.00-12.45; 15.15-16.00; 16.15-17.00; 17.15-18.00

Daugiau informacijos: https://automuziejus.lt/spalvu-ekspedicijos-i-autopasauli/

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius