-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baldų parodoje bus audžiami net kilimai

Šiemet atkeliaujančios interjero idėjos pasižymi jaukumu, natūralumu, patogumu ir modernumu: ekologiška natūrali vilna, tekstilė derinama su odiniais, sidabriniais bei auksiniais objektais. Kaip šios idėjos atrodo realiame interjere, bus galima pamatyti kovo 26 d. LITEXPO parodų ir kongresų centre prasidėsiančioje tarptautinėje parodoje „Baldai“.
"Baldai 2014"
"Baldai 2014"

paroda į vieną vietą suburs daugiau kaip 100 baldų gamintojų ir pardavėjų, baldų dizaino, interjero kūrėjų, architektų, projektuotojų

Vienintelė Lietuvoje šios tematikos paroda pristatys lietuviško dizaino industriją, suvienydama baldų, interjero ir dizaino temas. Keturias dienas truksianti paroda į vieną vietą suburs daugiau kaip 100 baldų gamintojų ir pardavėjų, baldų dizaino, interjero kūrėjų, architektų, projektuotojų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Ukrainos. Iš jų apie 20 dalyvių pristatys interjero detales ir paslaugas, 9 menininkai pademonstruos namų tekstilės tendencijas bei originalias namų dekoravimo idėjas, kurias bus galima pamatyti specialiai tam skirtose interjero ekspozicijose. Beveik pusė parodos dalyvių – Lietuvos baldų gamintojai, o pirmą kartą parodoje prisistatys net trečdalis dalyvių.

Be komercinių baldų ekspozicijų parodoje įsikurs tradicinė Dizaino galerija, kūrybiškumo dirbtuvės „Dizaino šnekos“, atskirose erdvėse bus pristatomos interjero tendencijos ir idėjos, veiks tikras baldų gamybos fabrikėlis, kilimų audimo dirbtuvės. Pirmą kartą šioje parodoje ras ką veikti ir vaikai - jų lauks žaislų gamybos dirbtuvėlės bei edukacinė pramoginė erdvė „Velykinė pieva“.  

Interjere – svarbus dėmesys tekstilei

Besidominčių tekstile, šiemet parodoje „Baldai“ lauks net dvi ekspozicijos: „TeXtilė“ ir „Textile Art“. Jose bus demonstruojamos dailininkų tekstilininkų idėjos ir daiktai.

Parodos lankytojai turės unikalią galimybę pažvelgti į kilimą ne tik kaip į grindų patiesalą, bet ir kaip į tekstilės meno kūrinį ar šiuolaikinio dizaino objektą

Pagrindinis tekstilės ekspozicijos „TeXtilė“ leitmotyvas - kilimas. Parodos lankytojai turės unikalią galimybę pažvelgti į kilimą ne tik kaip į grindų patiesalą, bet ir kaip į tekstilės meno kūrinį ar šiuolaikinio dizaino objektą.

„Kilimas - tai apibrėžta namų teritorija, zona, skirta poilsiui, atsipalaidavimui, meditacijai“, - teigia tekstilės dailininkė Rūta Būtėnaitė, kurios kilimas „Malonumas“ (Chocolate) 2014 metais pelnė ,,Gero dizaino‘‘ diplomą ir, kurį bus galima pamatyti parodoje. Lankytojus taip pat turėtų patraukti tekstilininkių Eglės Gandos Bogdanienės, Rūtos Budvytytės, Žydrės Ridulytės, odininkės Ramutės Toliušytės ir juvelyrų Algio Mikučio bei Ąžuolo Vaitukaičio kūriniai. Kolekciją papildys funkcionalūs erdviniai tekstilės objektai bei šviestuvai.

„Šiuo metu itin populiaria veltinio technika sukurti funkciniai dizaino objektai – kilimas, šviestuvai, sėdmaišiai, pagalvės, pagaminti iš ekologiškų natūralios vilnos pluoštų, sukurs interjerui unikalumo įspūdį, atskleis interjero savininko išskirtinį skonį. Tai patogu, estetiška, modernu, ir atitinka tvaraus dizaino koncepciją“, - įsitikinusi būsima parodos dalyvė, tekstilės dailininkė R. Būtėnaitė.

Parodoje įsikurs kilimų audimo dirbtuvės

tai tylus protestas prieš šiuolaikinę masinę vartojimo kultūrą, kurioje prioritetas teikiamas mažai kainai, o ne išskirtinumui, dizainui, kokybei

Ekspozicija „Textile Art” - tai tylus protestas prieš šiuolaikinę masinę vartojimo kultūrą, kurioje prioritetas teikiamas mažai kainai, o ne išskirtinumui, dizainui, kokybei.

Projekto „Lietuviški gaminiai“ direktorius Tomas Urbonas sako, kad šia ekspozicija bus siekiama nustebinti parodos lankytoją unikaliu lietuviško dizaino supratimu, pripažintu visame pasaulyje. Jis atsiskleidžia per rankų darbo kilimus, namų tekstilės gaminius ir apšvietimo sistemas. Lankytojai bus kviečiami aplankyti rankų darbo kilimų audimo dirbtuves, gyvai stebėti, kaip audžiami kilimai ir tokiu būdu susipažinti su šiuolaikine kilimų kultūra Lietuvoje. „Šis parodomasis šou turėtų sulaukti išskirtinio lankytojų dėmesio, nes būsime pirmieji, kurie demonstruos lietuviškų kilimų audimą pagal kimštinę (tufting) technologiją“, - tvirtina T. Urbonas.

Paroda „Baldai 2015“ vyks kovo 26 – 29  dienomis, Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius