Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baleto šokėjai ruošiasi antrajam „Kūrybiniam impulsui“

Antrojo „Kūrybinio impulso“ dalyviai ruošiasi šiam Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro projektui. Šiuo metu kuriama plakato ir vaizdo klipo koncepcija. Vienintelę laisvą savaitės dieną, pirmadienį, baleto artistai skyrė šiam kūrybiniam darbui ir atsidavė į patikimas fotografų, režisierių, operatorių, šviesos ir garso dailininkų rankas.
"Kūrybinis impulsas"
"Kūrybinis impulsas" / Imanto Boiko nuotr.

Pagrindinis pasiruošimas šiai fotosesijai vyko dar gerokai iš anksto – specialiai fotosesijai buvo sukurti ir pasiūti kiekvieno dalyvio kostiumai, sumanyta choreografinės idėjos plastika, šokio stilius. Projekto plakato, video pristatymų bei vizualios projekto koncepcijos autoriai Andrius Žužžalkinas, Jelena Lebedeva ir Imantas Boiko kūrė idėją, kurią derino bendradarbiaudami su visa kūrybine darbo grupe.

Tiesa, Andrius Žužžalkinas, LNOBT baleto solistas, praeitų metų „Kūrybiniame impulse“ dalyvavęs kaip choreografas ir kaip šokėjas Martyno Rimeikio choreografinėje miniatiūroje „Belaukiant Godo“, šį kartą debiutuoja nauju amplua, žada įgyti naujos patirties. Imantas Boiko – profesionalus šiuolaikiško požiūrio fotografas, tačiau jam dirbti su baleto šokėjais taip pat buvo nauja patirtis.

Projekto plakatas ir vaizdo klipas turėtų tapti nedidele aliuzija į birželio 2 dieną vyksiantį koncertą.

„Kūrybinis impulsas“ yra debiutų ir premjerų vakaras, todėl tai, ką ruošiamasi jame parodyti, bus įmanoma išvysti tik tą vakarą atsiskleidus teatro uždangai. Siekiant nors šiek tiek patenkinti žiūrovų smalsumą, fotosesijos metu atliktomis nuotraukomis bus sukurta būsimo koncerto vaizdinių užuomina, kuri išaugs į koncertą paties pasirodymo metu.

„Kūrybinio impulso“ projektas puikus tuo, kad jame baleto artistai į savo kasdienį darbą gali pažvelgti tarsi iš kitos pusės. Jie turi galimybę įkūnyti savo fantaziją, pateikti ją žiūrovui kaip įgyvendintą viziją. Man šiame projekte yra ir itin įdomi ir viliojanti galimybė į choreografiją pažvelgti kitokiomis meno kūrimo priemonėmis, choreografinę idėją bandyti perteikti vaizdu nuotraukoje“, – sakė baleto solistas Andrius Žužžalkinas.

Primabalerina Olga Konošenko, dalyvaujanti projekte kaip choreografė ir šokėja, sako, kad „projektas yra unikali galimybė išlaisvinti savo kūrybinę energiją, kurią dažnai riboja kitų sukurta ir šokėjų tik atliekama choreografija“.

Pasak LNOBT trupės meno vadovo, „Kūrybinio impulso“ projekto vadovo, choreografo Krzysztofo Pastoro, „pavykęs pirmasis projektas ir su entuziazmu ruošiamas antrasis „Kūrybinis impulsas“ – tai įrodymas, kad LNOBT baleto trupėje šoka labai daug kūrybingų žmonių, turinčių ir idėjų, ir noro jas realizuoti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius