-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Balsuok už 2008–ųjų įvykius: Metų pramogos

2008-aisiais Lietuvoje netrūko trankių vakarėlių, euforiją sukėlusių koncertų, o taip pat mūsiškių pasirodymų įvairiuose tarptautiniuose festivaliuose. Todėl siūlome išrinkti, koks pramogų įvykis praėjusiais metais buvo svarbiausias.
Temos: 1 Rinkimai
„Scanpix“ nuotr./Jeronimas Milius
„Scanpix“ nuotr./Jeronimas Milius

53-ajame „Eurovizijos“ dainų konkurse Lietuvos atstovas vėl nenustebino ir nesužavėjo Europos. Dainininkas Jeronimas Milius milijoninei auditorijai sudainavęs romantišką baladę „Nomads in the night“ nepateko į konkurso finalą. Nors J.Miliui laimėjus nacionalinę „Eurovizijos“ atranką vienas jo mokytojų Česlovas Gabalis sakė, kad Lietuvos atstovas iš kitų dalyvių išsiskiria tiek balso tembru, tiek kūriniu, tiek išvaizda, tačiau šių kozirių pavergti Europos muzikos gerbėjų širdis nepakako.

Bene daugiausia susidomėjimo sulaukusiu liepos mėnesio koncertu galima vadinti ekscentriškosios dainininkės Bjork iš Islandijos pasirodymą Vilniaus Vingio parke. Ypatingo balso savininkės koncerte jos gerbėjai išgirdo ne tik žinomus kūrinius, bet ir gėrėjosi su muzika derančiomis dekoracijomis, lazeriais, pirotechnika bei vaizdo projekcijomis.

Didžiausias Baltijos šalyse muzikos ir menų festivalis „Be2gether“ į Norviliškes sutraukė apie 12 tūkst. žmonių. Tris dienas susirinkusieji mėgavosi puikia muzika ir atrakcijomis. Ypač didelio dėmesio sulaukė „Fool's Garden“ ir „Groove Armada“ pasirodymai.

Antrojoje „Šokių Eurovizijoje“ Lietuvos atstovai Karina Krysko ir Saulius Skambinas užėmė ketvirtąją vietą. „Stengsimės nenuvilti ir sužavėti jus savo aistra“, – prieš finalinį pasirodymą kalbėjo šokėjai. Šokėjai pateisino visas viltis ir dažnas negailėjo jiems gerų žodžių.

Photos.com/„Mango“
Photos.com/„Mango“

Septynerius metus merginų grupė „Mango“, džiuginusi savo gerbėjus romantiškomis dainomis, nusprendė pasukti skirtingais keliais. „Mango“ surengė atsisveikinimo koncertus, kuriuose gerbėjai paskutinį kartą išgirdo mėgstamas dainas

Šeštajame tarptautiniame „Vaikų Eurovizijos“ dainų konkurse lietuvė dešimtmetė Eglė Jurgaitytė, sudainavusi nuotaikingą dainą „Laiminga diena“, užėmė garbingą 3-ąją vietą. Jau grįžusi į Lietuvą mergaitė prisipažino, kad tai buvo pirmasis konkursas, kuriame ji visiškai nesijaudino, o galvojo tik apie tai, kaip kuo geriau sudainuoti ir sužavėti Europą.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Lenny Kravitz
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Lenny Kravitzas

Sausakimšoje „Siemens“ arenoje legendinis roko dainininkas Lenny Kravitzas pristatė naujausią studijinį albumą „It is time for a love revolution“. Daugiau nei dvi valandas trukusiame koncerte gerbėjai išgirdo ne tik naujas, bet ir laiko patikrintas dainas. Pasibaigus koncertus, dažnas minėjo, kad tai vienas geriausių roko muzikos renginių šiais metais.

2008-ųjų „Lietuvos dainų dešimtuko“ nugalėtojas Donatas Montvydas skina laurus tarptautiniuose dainų konkursuose. Baltarusijoje vykusiame festivalio „Slavianskij bazar“ konkurse „Vitebsk 2008“ jis iškovojo pagrindinį prizą. Tai pirmasis lietuvių laimėjimas jau septyniolika metų vykstančiame slaviškų dainų renginyje.

2009 metais Vilnius tampa Europos kultūros sostine. Naujųjų metų naktį sostinės dangų nutvieks menininko iš Vokietijos Gerto Hofo sukurtas įspūdingas šviesos ir fejerverkų šou, skambės kompozitoriaus Vytauto V. Jurgučio muzika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius