-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltijos gitarų kvartetas sužavėjo Kiniją – po sėkmingų gastrolių ansamblis vėl kviečiamas sugrįžti

Kitais metais dešimtąjį jubiliejų švęsiantis Baltijos gitarų kvartetas, prieš pusmetį surengęs koncertų turą Kinijoje, vėl kviečiamas sugrįžti. Nors liepos mėnesį šioje Rytų Azijos valstybėje viskas aprimsta, kinai, dažnai mėgstantys išskirtinius ir spalvingus renginius, įvertino gitaristų profesionalumą ir europietišką santūrumą.
Baltijos gitarų kvartetas
Baltijos gitarų kvartetas / Baltijos gitarų kvarteto archyvo nuotr.

„Kinija – didelė šalis, joje beprotiška konkurencija visose srityse. Džiaugiamės, kad per gana trumpą laiką vyksime ten koncertuoti antrą kartą“, – sakė Baltijos gitarų kvarteto narys Sergėjus Krinicinas. Šįkart gitaristai surengs du koncertus – Pekine ir Šandonge. Muzikantai neslepia, kad visada sau kelia aukštus reikalavimus ir nuoširdžiai dirba, tačiau prieš koncertus Kinijoje stengiasi paplušėti dar labiau.

„Kinai labai reiklūs viskam. Jie nustato aukščiausius garso, atlikimo ir kitus reikalavimus. Kai kurios koncertų salės iš karto įspėja, kad, kilus menkiausių nesklandumų, sutartis bus nutraukta“, – apie griežtus kinų reikalavimus pasakoja iš Belgijos atvykęs kvarteto narys Chrisas Ruebensas.

Koncertuose gitaristai planuoja pristatyti kūrinių ir iš naujosios kompaktinės plokštelės, kurios įrašymo darbai jau vyksta. Muzikantai užsimena, kad be naujų kūrinių visai kitą veidą parodys kvarteto gerbėjų itin mėgstamas Chriso Ruebenso kūrinys „Summer dance“.

VIDEO: Baltijos gitarų kvarteto kūrinys „Summer dance“ (liet. Vasaros šokis)

„Norėčiau, kad tai būtų staigmena, galiu pasakyti, kad kūrinį atliksime ne keturiese, bet šešiese“, – intriguoja publikos pamėgto kūrinio kompozitorius. Lietuvoje naująją programą ir kompaktinę plokštelę klasikinės gitaros atstovai ketina pristatyti metų pabaigoje vyksiančiuose koncertuose. Anot muzikantų, koncertai Kinijoje bus gera repeticija prieš naujosios kompaktinės plokštelės pristatymo ir kvarteto dešimtmečio koncertus.

Tą pačią savaitę, prieš išvykdami į Kiniją, kvarteto nariai Zigmas Čepulėnas, Sergėjus Krinicinas, Saulius S. Lipčius ir Chrisas Ruebensas dar suregs kitų koncertų Lietuvos pirmininkavimo Europos Tarybai proga. Savaitės pradžioje koncertuos Vienos „Odeono“ teatre, o tik grįžę iš Austrijos surengs pasirodymą Vokietijos ambasadoje.

Apie Baltijos gitarų kvartetą

Jaunų ir talentingų klasikinės gitaros atlikėjų iniciatyva 2004 metais susibūręs Baltijos gitarų kvartetas yra garsiausias tokios sudėties ir muzikavimo žanro ansamblis Baltijos šalyse. Dabartinės sudėties kvartetas susiformavo, kai 2008-aisiais prie Zigmo Čepulėno, Sergejaus Krinicino ir Sauliaus S. Lipčiaus prisijungė belgas Chrisas Ruebensas. Kolektyvas itin vertinamas vietinių klasikinės muzikos gerbėjų, užsienyje pristatomas kaip lyderiaujantis gitarų ansamblis Baltijos šalyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius