-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Baltijos šalių orkestrų festivalis: latvių žvaigždė A.Poga laukia savo debiuto Lietuvoje

Balandžio 7 dieną Baltijos šalių orkestrų festivalio metu Vilniaus kongresų rūmuose koncertuos Latvijos nacionalinis simfoninis orkestras, vadovaujamas maestro Andris Poga.
Latvis dirigentas Andris Poga
Latvis dirigentas Andris Poga / Organizatorių nuotr.

Jaunas ir talentingas latvių dirigentas A.Poga – sparčiai kylanti žvaigždė klasikinės muzikos padangėje. 2013 m., tuomet dar būdamas vos 33-ejų, dirigentas tapo Latvijos nacionalinio simfoninio orkestro muzikos direktoriumi. Ir nors jo keliai driekiasi po visą pasaulį nuo Europos iki Japonijos, Lietuvoje jaunasis maestro lankysis pirmą kartą. Ir jau nekantrauja: „Tai bus mano debiutas Lietuvoje, kurio aš labai laukiu!“, – džiaugiasi A.Poga.

Paklaustas, ką jam reiškia dalyvauti Baltijos šalių orkestrų festivalyje, A.Poga neabejoja, kad tai – išskirtinis ir labai įdomus klasikinės muzikos renginys.

„Visi trys simfoniniai orkestrai, dalyvaujantys Baltijos šalių orkestrų festivalyje, atlieka svarbų vaidmenį Baltijos valstybių klasikinės muzikos scenoje, – teigia maestro. – Todėl dalyvauti šiame festivalyje kartu su Latvijos nacionaliniu simfoniniu orkestru man yra išties jaudinanti ir labai įdomi patirtis. Kartu tai yra ir unikali galimybė pasidalinti savo muzikine išraiška su Vilniaus ir Talino publika. Tikiuosi, kad šis festivalis ateityje taps puikia tradicija.“

Po A.Pogos debiuto su Paryžiaus simfoniniu orkestru prancūzų žurnalas „Diapazon“ rašė: „Prisiminkite šią pavardę. Jis nenustos mūsų stebinti.“ Ir išties – rodos, vis daugiau ir daugiau simfoninių orkestrų visame pasaulyje trokšta jaunojo maestro iš Latvijos. Šiais metais A.Pogos kelionių maršrutai apims daugybę žymių koncertų salių visoje Europoje, Šiaurės Amerikoje ir Japonijoje.

„Kiekvienas pasirodymas man yra svarbus, tačiau, žinoma, – kūrinio atlikimas pirmą kartą ar dirigavimas ten, kur dar nesi buvęs, visuomet yra ypatinga patirtis“, – sako A.Poga. Ir vardina savo artimiausius iššūkius: festivalis Florencijoje gegužę, debiutas Paryžiuje su Prancūzijos nacionaliniu orkestru birželį, koncertinis Dž.Geršvino operos „Porgis ir Besė“ atlikimas su Latvijos nacionaliniu simfoniniu orkestru rugpjūtį. „Ir tai – tik keletas iš daugelio gražių muzikinių kelionių šiemet“, – šypsosi nenuilstantis maestro.

Baltijos šalių orkestrų festivalyje balandžio 1–15 d. Vilniaus kongresų rūmuose bus galima išgirsti Estijos, Latvijos ir Lietuvos simfoninius orkestrus su garsiausiais savo šalių dirigentais ir solistais.

Baltijos šalių orkestrų festivalio koncertai vyks Vilniaus kongresų rūmuose balandžio 1 d. (Pirmasis koncertas. Estija), balandžio 7 d. (Antrasis koncertas. Latvija) ir balandžio 15 d. (Trečiasis koncertas. Lietuva). 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius