-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Bardai kviečia į koncertą „Dainuojame Joną Strielkūną“

Kovo 9 d. 19 val. Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje vyks neeilinis koncertas. „Dainuojame Joną Strielkūną” – toks renginio pavadinimas nusako visą esmę bei renginio paskirtį. Artėjant poeto gimtadieniui (oficialiai gimęs kovo 16 d., nors pats savo tikrąja gimimo diena yra abejojęs; laiške prof. V.Daujotytei yra rašęs, kad „gimiau kovo 8-ąją (juolab kad pagal bažnytinį kalendorių tai Jono diena), o kovo 16 buvau pakrikštytas Vabalninko bažnyčioje.”), mintis surengti panašų koncertą kilo leidyklai „Žuvėdra” ir geros muzikos ekspertams „Bardai LT”.
Koncertas „Dainuojame Joną Strielkūną“
Koncertas „Dainuojame Joną Strielkūną“ / „Bardai LT“ nuotr.
Temos: 1 Bardai LT, VšĮ

Tam yra ir proga – praeitų metų gale pasirodė S.Lipskio sudaryta knyga-albumas „Mes ir vėl sugrįšim Lietuvon...“: nacionalinės premijos laureatas, poetas Jonas Strielkūnas gyvenime ir kūryboje”. Iki šiol greičiausiai ne visų uolių poeto gerbėjų spėta paskaityti ar bent pavartyti.

Poeto kūryba seniai dainuojama įvairių atlikėjų, jo eilėraščius savo dainoms renkasi skirtingų žanrų kūrėjai. Kaip ir priklauso meistrui, J. Strielkūnas į savo rinkinius sudėjo ne visus tekstus, kuriems sukurtos melodijos ir šios dainos plačiai pasklidę po visą Lietuvą. Iš tokių būtų „Giminės“ populiariam to paties pavadinimo lietuviškam kino serialui, „Prieblandos gėlės“ (muzika Benjamino Gorbulskio). Po Šv.Kotrynos skliautais skambės ir šios, ir tekstais bei dainomis pasklidę J.Strielkūno eilėraščiai „Ant Vilniaus kalvų, „Tėvynė“, „Kur balti keliai“, „Iš kelių tolimų“, „Kelio daina“, „Baltas paukštis“ ir kt. Koncerte dalyvaus operos solistas Virgilijus Noreika, estrados dainininkai Stasys Povilaitis ir Aleksas Lemanas, kompozitorius ir atlikėjas Andrius Kulikauskas, bardas Vygantas Kazlauskas bei Vilniaus M.Daukšos vidurinės mokyklos choras „Dominante“ (vad. Stasė Skurulskienė). Aktorius Andrius Bialobžeskis leis patirti autentišką poeto Jono Strielkūno skambesį. Vakarą – koncertą ves skaitovas Juozas Šalkauskas.

Koncerto metu taip pat bus pristatyta ir minėta knyga-albumas „Mes ir vėl sugrįšim Lietuvon...“: nacionalinės premijos laureatas, poetas Jonas Strielkūnas gyvenime ir kūryboje”. Čia publikuojami pokalbiai su poetu, ištraukos iš jo laiškų, neskelbti eilėraščiai, daug nuotraukų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius