Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bardai tarp žvaigždžių: Andrius Bialobžeskis ir Martynas Bialobžeskis

Gruodžio 17 d. 19 val. visų atėjusių į Vilniaus planetariumą laukia netikėta muzikos ir poezijos žaismė. Broliai Bialobžeskiai – aktorius Andrius ir kompozitorius Martynas pristato visiškai naują programą, sudarytą iš dainų, skambėjusių ir vis dar tebeskambančių teatro spektakliuose.
Martynas ir Andrius Bialobžeskiai
Martynas ir Andrius Bialobžeskiai / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Bardai LT, VšĮ

Tai – muzika iš režisierių Igno Jonyno, Cezario Graužinio, Gintaro Makarevičiaus pastatymų, taip pat keletas Andriaus ir Martyno opusų, pristatytų plačiajai publikai tik šių metų rugpjūtį, Nacionalinio bardų festivalio „Purpurinis vakaras“ Anykščiuose metu. Prie naujosios programos prisidėjo ir muzikantai: Jonas Krivickas (gitara) ir Dominykas Vyšniauskas (trimitas).

Muzikos žaismę papildys šiuolaikinio lietuvių poeto Rimvydo Stankevičiaus eilės, kurias meistriškai atrakins pats A.Bialobžeskis. Aktorius įsitikinęs, kad „poezija aktorystei – geras urvas. Esi laisvas surasti ten emocijas, kurios tau reikalingos, ir asociatyviai sukurti siužetą. Ir žmonės gerai klauso poeziją“.

Be vis dažnesnių kvietimų į poezijos vakarus, darbą teatre, kine ir televizijoje derinantis kūrėjas nėra nutolęs nuo muzikos: vaikystėje dainavo chore „Ąžuoliukas“, lankė muzikos mokyklą, teatro mylėtojai dainuojantį jį yra girdėję kai kuriuose spektakliuose, miuzikle. Tačiau bendras kūrybinis darbas su jaunesniuoju broliu Martynu yra pirmasis, viešai pristatantis abiejų kūrybą.

Plačiai šeimoje pasibarsčiusi kūrybinė ugnelė palietė ir Martyną. Dar studijuodamas M.Bialobžeskis pradėjo jungti akademinę ir populiariąją muziką (nuo 1997 m. kaip muzikos ir tekstų autorius bendradarbiauja su įvairiomis Lietuvos grupėmis: lietuviškojo techno pionieriais „Exem“, taip pat „Sel“, „Happyendless“ ir kt.). Būdamas 17 metų, debiutavo kaip teatro kompozitorius, nuo to laiko nuolat dirba su įvairiais Lietuvos teatro režisieriais. Šiuo metu M.Bialobžeskio kūrybą maitina keturi pagrindiniai šaltiniai: akademinė, teatro, klubinė muzika bei specifinio garso paieškos, iš kurių autorius nė vienai pirmenybės neteikia. Šios skirtingos sritys dažnai veikia viena kitą, trindamos aiškias stiliaus bei žanro ribas. Kompozitorius aktyviai dirba elektroninės bei elektroakustinės muzikos srityse, yra kolektyvo „Diissc Orchestra“ narys.

Dviejų menininkų susitikimas kosminėje erdvėje gruodžio 17 d. 19:00 val. Vilniaus planetariume (Konstitucijos pr. 12A)

„Tarsi nuspaudus „Play“ (muzikos ir poezijos žaismė)

Dalyvauja: Jonas Krivickas (gitara), Dominykas Vyšniauskas (trimitas)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius