-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bažnytinio paveldo muziejuje vyks Valentino dienai skirti renginiai

Vasario 12 d. 12 val. Bažnytinio paveldo muziejuje vyks edukacinis užsiėmimas šeimoms „Šv. Valentino diena“.
Šv. Valentino relikvija
Šv. Valentino relikvija / Bažnytinio paveldo muziejaus nuotr.

Vasario 12 d. 16.00 val. vyks ekskursija muziejaus ekspozicijoje, kurios metu taip pat skiriamas dėmesys šv. Valentino istorijai ir atvaizdams, pristatomas šv. Valentino relikvijorius

Visame pasaulyje romantikai švenčia Šv.Valentino dieną. Tačiau nedaug kas žino, kas buvo šv. Valentinas: pirmųjų amžių kankinys? Narsus karys ar dosnus vyskupas? Kodėl įsimylėjėliai prašydavo jo užtarimo? Kodėl kreipdavosi į šv. Valentiną, kad meilė neliktų be atsako? Koks šio šventojo atvaizdas? Kur jis palaidotas? Kur šiandien gerbiamos šv. Valentino relikvijos?

Bažnytinio paveldo muziejus vykdo edukacinę programą „Šeima muziejuje“ ir šv. Valentino šventės išvakarėse kviečia šeimas susipažinti su garsiuoju įsimylėjėlių globėju, atrasti paslaptingą bažnytinio meno pasaulį ir kartu sukurti šios šventės simboliu tapusią širdutę.

Vasario 12 d. 12 val. į muziejų kviečiamos šeimos su vaikais. Edukacinio užsiėmimo tema – „Šv. Valentino diena“. Renginio metu dalyviai turės unikalią galimybę apžiūrėti, paliesti (ar kaip kitaip pagerbti) šv. Valentino relikvijorių, po  susipažinimo  su Bažnytinio paveldo muziejaus ekspozicija kiekvienas iš vaško išsilies rausvą širdutę savo Valentinui.

Vasario 12 d. 16.00 val. Bažnytinio paveldo muziejaus ekspozicijoje vyks ekskursija, kurios metu skiriamas dėmesys šv. Valentino istorijai ir atvaizdams. Ekskursijos dalyviai apžiūrės  šia proga iš muziejaus saugyklų išimtą šv. Valentino relikvijorių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius