-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekstremalai bėgimo takus keis į pelkes

Sušlapti ir išsipurvinti nebijantys ekstremalaus sporto mėgėjai šeštadienį susirinks Širvintų rajono Pamusės kaime, kur vyks „General Financing“ ekstremalaus bėgimo varžybos.
Pelkė
Ekstremalai bėgimo takus keis į pelkes. / Organizatorių archyvo nuotr.

Bėgikams teks įveikti vandenį, dumblą, samanas, natūralias ir dirbtines kliūtis vienoje iš nedaugelio vietų Lietuvoje, kur dar išlikę žmogaus beveik nepaliesti miškai ir pelkės.

Dalyviai varžysis 5-ių ir 10-ies km trasose, taip pat estafetėje 2 po 5 km. Varžybose savo jėgas išmėgins ir vaikai, kurie įveiks mažiau sudėtingą 1-o km distanciją. Be nepamirštamų emocijų ir geros nuotaikos bėgimo dalyviai ir nugalėtojai išsiveš ir organizatorių bei rėmėjų įsteigtus prizus. Dalyviams taip pat suteikiama galimybė atvykti išvakarėse, o po finišo visų lauks pirtis, kareiviška košė ir koncertas.

 „Tai netradicinis laisvalaikio praleidimo būdas pelkėje, kurioje sušlapsite iki ausų, išsivoliosite purviname dumble, aplankysite pelkynų vietas, kuriose, atrodo, žmogaus tarsi nebūta. Dalyviams teks šliaužti, lipti per luomus, šokinėti per padangas“ – šią naują bėgimo rūšį apibūdino vienas iš organizatorių ir pradininkų Martynas Preikšaitis.

Pasaulyje tokios ekstremalios varžybos jau yra populiarios, o „General Financing“ ekstremalaus bėgimo varžybose savo ištvermę pirmą kartą galės išbandyti ir lietuviai, kurie miestų, parkų ar stadionų takus iškeis į pelkes.

Organizatoriai dalyviams rekomenduoja dėvėti ilgas, judesių nevaržančias kelnes, megztinius ar džemperius ilgomis rankovėmis, pirštines ir, žinoma, tvirtus, gerai ant kojų besilaikančius batus. Taip pat patariama rinktis rūbus, kurių vėliau būtų negaila išmesti.

Užsiregistruoti „General Financing“ ekstremalaus bėgimo varžybose dar galima. Registracija ir išsamesnė informacija – zygiai.lt tinklapyje. Taip pat užsiregistruoti galima renginio vietoje.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius