-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Berlyno galerijoje – išskirtiniai klaipėdiečių kūriniai

Lietuvos Respublikos ambasada Vokietijoje ir Berlyno galerija „Werkstattgalerie" ketvirtadienį 19 val. Lietuvos šiuolaikinio meno mylėtojus kviečia į Igno Kazakevičiaus kuruojamo projekto „Abi Tuštumos pusės", kuriame bus eksponuojami Remigijaus Treigio, Bronės Neverdauskienės, Monika Žaltauskaitės-Grašienės ir Agnės Jonkutės darbai, atidarymą.
Klaipėdiečiai ketvirtadienį atvers parodą vientoje Berlyno galerijoje.
Klaipėdiečiai ketvirtadienį atvers parodą vienoje Berlyno galerijoje. / Kultūrpolio nuotr.

Parodos kuratorius menininkų kūrybines taktikas siūlo apibendrinti parodos motto – „Viskas, nuo ko nusigręžia Dievas, tampa žmogiška, viskas, ką palieka ramybėje žmogus – tobula" ir paaiškindamas parodos koncepciją  priduria, jog šiame projekte menininkai tematizuoja tuštumą, „tuštuma kaip daiktų sąvokos. Kaip esamasis žmogaus laikas. Kaip laisvė. Kaip socialinis vakuumas. Kaip galimybė pradėti iš naujo. Tuštuma kaip ryšys."

Berlyne bus eksponuojama naujausia Agnės Jonkutės tapyba, Bronės Neverdauskienės ir Monikos Žaltauskaitės-Grašienės instaliacija „Absoliuti lygybė" ir Remigijaus Treigio  fotografijos. Nors paroda sukomponuota iš daugelio objektų, paveikslų, fotografijų, kiekvieno autoriaus užimamą teritoriją galima pavadinti tiesiog kūriniu. Trys galerijos erdvės – trys kūriniai, trys tuštumos versijos, apimančios abi tuštumos suvokimo galimybes – fizinę ir numanomąją. Apie šiuos būvius autoriai kalba panaudodami ar transformuodami fotografijos mediją.

Jau 15 metų plėtojantis išskirtinę autorinę techniką, R.Treigys fotografuoja kultūros – natūros perėjimus, fiksuoja tarpe jų esančią tuštumą užpildžiusias eterio traiškanas, nuoskilas ir šiukšles. Monolitinėse visomis prasmėmis drobėse, A.Jonkutė pertapo tai, ką surenka tarpukario laikų objektyvas nuo gelžbetoninio namo sienos ar nuskalbtos užuolaidos. B. Neverdauskienė ir M. Žaltauskaitė-Grašienė žmogaus istoriją perteikia per odą, kurią kompiuterinio žakardinio audimo dėka „paverčia" skirtingais pynimais, o šiuos objektais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius