-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Beveik 400 kultūros projektų sostinė paskirstė daugiau kaip 1 mln. eurų

Nuo parodų iki kino ir koncertų – savivaldybė parems beveik 400 kultūros ir meno projektų projektų jubiliejiniais sostinės metais ir pakvies vilniečius bei užsienio žiūrovus mėgautis menu. Kultūros rėmimo programų projektų konkurse Vilnius paskirstė 1 mln. 200 tūkst. eurų. Vienas projektas galėjo gauti iki 7 tūkst. eurų finansavimą, pranešė Vilniaus savivaldybė.
Beveik 400 kultūros projektų sostinė paskirstė daugiau kaip 1 mln. eurų
Beveik 400 kultūros projektų sostinė paskirstė daugiau kaip 1 mln. eurų / Sauliaus Žiūros nuotr.

„Vilniaus 700 metų jubiliejaus proga siekiame paremti dar didesnį skaičių naujų ir tęstinių projektų, kurie 2023 metais Vilniaus erdves užpildys festivaliais, koncertais, parodomis, edukacinėmis programomis, vizualiųjų, scenos menų, muzikos, kino, etninės kultūros, leidybos, kultūros ir kūrybinių industrijų, tautinių bendrijų ir kitomis veiklomis. Šio konkurso dėka Vilniaus miesto kultūra bus pristatoma ne tik sostinėje, bet ir festivaliuose, mugėse JAV, Vokietijoje, Izraelyje, Italijoje, Prancūzijoje, Ispanijoje, net tolimojoje Japonijoje, Meksikoje ir Pakistane bei kitose šalyse“, – sako Vilniaus miesto mero pavaduotoja Edita Tamošiūnaitė.

Konkurse galėjo dalyvauti ne pelno siekiantys juridiniai asmenys, registruoti Vilniaus miesto savivaldybėje, vykdantys kultūrinę veiklą, išskyrus biudžetines įstaigas ir kitas įstaigas, kurios yra išlaikomos arba dotuojamos iš Vilniaus miesto savivaldybės ar valstybės biudžeto.

2022-ųjų pabaigoje sulaukta daugiau nei 520 projektų paraiškų. Finansavimas skiriamas 360 projektų, finansuojama 68,3 proc. iš visų vertintų projektų.

Konkursu siekiama skirti tikslinį finansavimą naujiems ir tęstiniams kultūros projektams, stiprinti kultūros ir meno inovacijas, šiuolaikinės, intelektualiosios kultūrinės aplinkos kūrimą, kultūrinius mainus tarp Vilniaus ir užsienio miestų, Vilniaus atminties kultūros puoselėjimą, etninės kultūros ir mėgėjų meno iniciatyvas, tautinių bendrijų veiklą, skatinti naujai sukurtų kultūros vertybių sklaidą ir prieinamumą platesnei visuomenei, socialinės atskirties mažinimą.

Kasmet organizuojamas konkursas prisideda prie tokių renginių kaip „Nepatogus kinas“, „Scanorama“, „Kristupo piknikai“, „Gatvės muzikos diena“, „Open House Vilnius“, Vilniaus galerijų savaitgalis, „Mados Infekcija“ finansavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius