-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Beyonce triumfavo Berlyne vykusioje MTV Europos muzikos apdovanojimų ceremonijoje (nuotraukos, video)

Amerikiečių dainininkė Beyonce ketvirtadienį Vokietijos sostinėje per MTV Europos muzikos apdovanojimų ceremoniją, kuri čia buvo surengta minint 20-ąsias Berlyno sienos griuvimo metines, atsiėmė daugiausia – tris statulėles.
Beyonce
Beyonce (nuotraukos) / „Scanpix“ nuotr.

Beyonce buvo apdovanota kaip geriausia atlikėja moteris, už geriausią dainą („Halo“) ir geriausią vaizdo klipą („Single Ladies (Put a Ring on It)“).

„Turiu skirti šį apdovanojimą visiems kitiems nuostabiems artistams, – sakė Beyonce, paskelbta geriausia metų atlikėja. – Ačiū MTV, už šį nuostabų apdovanojimą.“

Tuo tarpu po atviru dangumi priešais Brandenburgo vartus MTV Europos apdovanojimų teikimo proga 10-iai tūkst. gerbėjų nemokamai koncertavo airių rokeriai U2. Būtent čia 1994 metais buvo surengta pirmoji MTV Europos muzikos apdovanojimų ceremonija.

U2 lyderis Bono per pusvalandžio pasirodymą atliko tokius hitus kaip „One“, „Sunday Bloody Sunday“ ir „Beautiful Day“, be to, asveikino gerbėjus vokiškai: „Berlin, Du bist wunderbar“ („Berlyne, tu esi nuostabus“).

Po kelių valandų jis jau buvo salėje „O2 World“ ir grupės vardu atsiėmė apdovanojimą už geriausią pasirodymą gyvai.

Beyonce vyras hiphopo atlikėjas Jay-Z taip pat gavo apdovanojimą kaip geriausias „urban“ atlikėjas.

Vilkėdama raudonu korsažu ir mūvėdama raudonas kojines Beyonce į sceną atlikti savo hito „Sweet Dreams“ užlipo po to, kai jos vyras, kuriam atsiimdama apdovanojimą už geriausią vaizdo klipą dėkojo „už užmautą žiedą“, pasakė savąją padėkos kalbą.Jay-Z, kuris vilkėjo juodu odiniu švarku ir buvo užsidėjęs saulės akinius, kalbėdamas Berlyno sienos tema pasakė: „Laukiu dienos, kai nugrius visos tos sienos.“

Šis MTV renginys, kuris šiemet Berlyne buvo surengtas dėl šaltąjį karą simbolizavusios sienos griuvimo metinių, yra vienas svarbiausių popmuzikos renginių už JAV ribų.

Berlyną dalijusi siena buvo atidaryta 1989 metų lapkričio 9-ąją ir šis įvykis sudarė sąlygas po 11 mėnesių suvienyti Vokietiją.

Amerikiečių dominavimas

Vilkėdama raudonu korsažu ir mūvėdama raudonas kojines Beyonce į sceną atlikti savo hito „Sweet Dreams“ užlipo po to, kai jos vyras, kuriam atsiimdama apdovanojimą už geriausią vaizdo klipą ji dėkojo „už užmautą žiedą“, pasakė savąją padėkos kalbą.

Apdovanojimas už geriausią atlikėjo vyro pasirodymą atiteko Detroito reperiui Eminemui, kuris šioje kategorijoje įveikė Kanye Westą, Miką, Robbie Williamsą bei Jay-Z. Reperis savo gerbėjams padėkojo vaizdo žinute.

Laimėtojus MTV žiūrovai renka internetu ir šis muzikos kanalas buvo paskelbęs, kad pernai jo interneto svetainėje buvo atiduota daugiau kaip 100 mln. balsų.

Šiemetinis, jau 16-as, laureatų sąrašas patvirtina tendenciją, kad MTV Europos muzikos apdovanojimų šou dominuoja JAV žvaigždės. Viena iš nedaugelio išimčių buvo vokiečių grupė „Tokio Hotel“, kuri geriausios grupės kategorijoje įveikė „Black Eyed Peas“ ir „Kings of Leon“.

Geriausiais roko atlikėjais buvo pripažinta „Green Day“, kuri atliko pirmąją vakaro dainą.

Tuo tarpu didžiausi vakaro pralaimėtojai buvo „Kings of Leon“ iš Našvilio, kurie turėjo penkias nominacijas, bet negavo nė vieno apdovanojimo.

Lady GaGa, kuri ne mažiau nei savo muzika garsėja ekstravagantiškais apdarais, buvo vienintelis kitas penkias nominacijas turėjęs pretendentas. Ši niujorkietė, kuri į ceremoniją neatvyko, gavo geriausio debiutanto apdovanojimą.

Geriausiais Europos atlikėjais buvo pripažinta turkų grupė „maNga“, kurios apdovanojimas Turkijai yra jau antras iš eilės – pernai šis MTV apdovanojimas atiteko turkų dainininkui Emre Aydinui.

JAV dainininkė Katy Perry, kuri jau antrus metus iš eilės vedė šių apdovanojimų teikimo ceremoniją, žadėjo, kad vakaras bus įkvėptas filmo „Kabaretas“ („Cabaret“) su Liza Minnelli, kurio veiksmas vyksta 4-ojo dešimtmečio Berlyne.

Pažadą K.Perry tesėjo. Ji scenoje pasirodė su katiliuku, peteliške, korsažu, aukštais auliniais batais ir atliko numerį su kėdėmis bei aštuoniomis kabareto šokėjomis, scenoje ant jų krintant blizgučiams.

Savo kostiumais Veimaro laikų Berlyno hedonizmo ir dekadanso dvasią perteikusi K.Perry gyrė šį miestą ir Vokietiją, kalbėjo apie jos padalijimo istoriją.

Kolumbijos popmuzikos žvaigždė Shakira savo hitui „Did It Again“ pasirodė blizgančia trumpa suknele, juodais auliniais batais iki kelių ir ilgomis šviesiomis sruogomis, o Didžiosios Britanijos populiariausiųjų sąrašuose karaliaujanti Leona Lewis savo „Happy“ atliko vilkėdama ilgą juodą suknelę.

Vakaro metu buvo parodytas vaizdo klipas velionio popmuzikos karaliaus Michaelo Jacksono garbei.

Berlynas yra vienintelis miestas, kuriame MTV Europos apdovanojimų teikimo ceremonija buvo surengta du kartus. Pirmą kartą tai įvyko 1994 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius