Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

B.Grincevičiūtės memorialiniame bute – žinomų kultūros žmonių portretų paroda

Vasario 15 d. 18 val. B.Grincevičiūtės memorialiniame bute – muziejuje „Beatričės namai“ atidaroma Grytės Pintukaitės-Valečkienės paroda „Dainininkių portretai“.
Beatričės Grincevičiūtės portretas su Lauros Karnavičiūtės rankomis tapė Grytė Pintukaitė - Valečkienė al.drob 20w.
Beatričės Grincevičiūtės portretas su Lauros Karnavičiūtės rankomis tapė Grytė Pintukaitė - Valečkienė al.drob 20w. / "Beatričės namų" nuotr.
Temos: 1 Paroda

Parodos autorė – subtili ir kūrybinga asmenybė. Meninį skonį bei tapybai reikalingą techniką Grytė lavino Vilniaus dailės akademijoje (molbertinės tapybos magistrantūros vadovas A. Šaltenis), tačiau ženklų pėdsaką tapytojos sieloje paliko vaikystėje supusi meninė aplinka (Grytės  tėtis – aktorius, mama – literatūros mokytoja)  ir teatro užkulisiuose praleistas laikas, padėję susiformuoti ir meninei intuicijai.

Grytė žavi ne tik tapyba, bet ir puikiu balsu bei muzikalumu. Galbūt todėl jos paveikslams būdinga švelni spalvų gama, o potėpis suskamba tarsi jautrus prisilietimas. Dailininkė  siekia, kad jos paveikslai būtų „suvokiami kaip simboliai, ženklai <...>. Tai gali būti išoriniam pasauliui neegzistuojanti meilės karalystė arba paprasčiausiai žmogaus sąsajos su kitu žmogumi, abipusio supratimo paieška“. Gilindamasi į subtilų jausmų pasaulį, Grytė savo drobėje siekia perteikti  žmogaus sielos virpesius.

G.Pintukaitė-Valečkienė yra nutapiusi daugelį Lietuvoje žinomų kultūros žmonių, tačiau šį kartą „Beatričės namuose“ – dėmesys moters pasauliui. Kviečiame visus apsilankyti žymios dainininkės Beatričės Grincevičiūtės namuose, kuriuose – dainuojančios dailininkės portretai dainuojančioms moterims.

Paroda veiks iki kovo 8 dienos.

Muziejaus adresas: Vilnius, A. Vienuolio 12 – 1 (įėjimas iš kiemo).

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius