Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Birželio 5 – pirmasis LVSO vasaros koncertas „Can you feel the love tonight?“

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras pirmą kartą kviečia į įspūdingą trijų vasaros koncertų ciklą po atviru dangumi. Vilniaus senamiesčio širdyje, Lietuvos dailės muziejaus Paveikslų galerijos puikios akustikos kieme, šeštadieniais – birželio 5, 12 ir 19 dienomis sostinės gyventojus ir svečius džiugins trys populiariosios muzikos simfoniniai koncertai, dvelkiantys romantika, jausmais ir vasaros lengvumu.
Jeronimas Milius
Jeronimas Milius / Martyno Siruso/Adfoto.lt nuotr.

Kartu su orkestru dainuos daugelyje įspūdingų projektų dalyvavę solistai: Evelina Sašenko, Rosita Čivilytė, Rafailas Karpis, Jeronimas Milius, Donatas Montvydas, jausmingų tango programą dainuos Ieva Prudnikovaitė. Trečiasis ciklo koncertas pristato ypatingą staigmeną – pirmą kartą su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru pasirodys dainininkas Sasha Song. Specialiai šiam debiutui rengiamos dešimties George Michael populiariausių dainų aranžuotės. Visus tris koncertus diriguos maestro Gintaras Rinkevičius.

Birželio 5 dieną įvyks pirmasis koncertas „Can you feel the love tonight...?“ „Ar jauti mano meilę?“– taip klausia legendinis dainininkas seras Eltonas Johnas savo dainoje, sukurtoje Disney kompanijos filmui. Šie žodžiai iš karto nuteikia šiltos romantikos gūsiams, o puikiausių Lietuvos vokalistų grupė kartu su LVSO po atviru dangumi žada malonų klasikinių estrados dainų vakarą. Skambės aranžuotos W. Houston, F. Mercurry‘o, S.Wonderio, A. L. Webberio, C. Dion, E. Claptono, R. Stewarto, E. Johno dainos. Žinomos dainos įgis kitą – taurų ir galingą simfoninio orkestro skambesį.

„Mane visada apima ypatingas jausmas, kuomet scenoje tenka būti kartu su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru ir maestro Gintaru Rinkevičiumi. Tai tokia šventiška būsena ir tu žinai, kad reikia pasitempti, reikia maksimaliai pasiruošti, įgauti kažkokios savijautos, kuri pradžiugintų ne tik mane pačią, bet ir žiūrovą“, – pasakojo koncerto solistė Rosita Čivilytė. „Dainuojant visada reikia prisiminti, kad tau akompanuoja simfoninis orkestras, ir tada privalai greitai apsispręsti, kiek galima improvizuoti ir panašiai. Man patinka žodis muzikas. Manau, kad Maestro Gintaras yra muzikas... Bendrąja, gerąja prasme... Tai žmogus, kuris moka interpretuoti visus žanrus. Neslėpsiu, kad dainuojant su kitais dirigentais dažnai jaučiamas toks tarsi muzikinis nesaugumo jausmas, šiuo atveju yra saugu, patogu ir gera dainuoti, aš manau tai ir yra muzikanto profesionalumas...“

Rositai Čivilytei pritarė kitas koncerto solistas Jeronimas Milius, su LVSO debiutavęs 2009 m. gegužę, kuomet buvo parengtas teatrališkas kūrinys  – L. Bernsteino Mišios: „Tikrai labai smagu bus koncertuoti šį šeštadienį, be abejo, man didelė garbė ir malonumas... Džiaugiuosi, kad įgijau pasitikėjimo, kad esu kviečiamas. Man tai yra šventė. Muzika čia platesnė, išraiškingesnė, sklando kitokios emocijos... Šis kolektyvas yra bene geriausiai susigrojęs orkestras.“

O koncerto solistė Evelina Sašenko neslėpė jaudulio: „Aš vis negaliu patikėti, kad čia mane pakvietė... Tikrai jaučiu nemažą baimę, nes ne kiekvieną dieną tenka dainuoti akompanuojant šimtui muzikantų... Norisi kuo geriau, kuo profesionaliau pasirodyti, programa parinkta labai gražiai, tad tikrai įdėsiu visą širdį į savo atliekamas dainas...“ (E. Sašenko dainuos „Memory“ iš miuziklo „Katės“, E. Claptono „Tears in Heaven“ ir kitas dainas).

Koncerte dainuosiantis Donatas Montvydas pasakojo, kad šis projektas jo kalendoriuje pažymėtas su šauktuku. Kaip ir Jeronimas Milius bei Evelina Sašenko, atlikėjas su LVSO debiutavo L. Bernsteino Mišiose. „Šį šeštadienį bus lengvas, gražus koncertas. Vienas malonumas! Ir tuo pačiu – didžiulė patirtis. Labai vertinu tokius projektus. Žinoma, tam tikra prasme simfoninio orkestro programose jautiesi svečiu, tačiau įdomu prisitaikyti, be to, ir dainos susidėlioja labai gražiai,“ – pasakojo Donatas Montvydas, koncerte atliksiantis pamėgtas Stevie Wonderio „Isn’t she lovely“ ir grupės „Queen“ dainas.   

Vienintelis koncerto solistas, turintis klasikinio operos dainavimo išsilavinimą, Rafailas Karpis sakė: „Labai smagu, kad būtent taip prasidės vasara. Lengvesnė koncerto programa tarsi veda į vasaros atostogas... Šį sezoną dainavau nemažai koncertų ir operų su LVSO.  Tai „Svynis Todas“, „Žana d‘Ark“, dalyvavau šimtojoje „Bohemoje“, taip pat didžiuliame renginyje, skirtame Maestro Rinkevičiaus 50‑jam gimtadieniui, pasirodžiau koncerte „Bohemiečių svajonės“. Mano paties atostogos dar toli, bet klausytojams šis koncertas  bus išties labai graži atostogų įžanga... Juk lietaus šeštadienį neprognozuojama!“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius