Choreografė Lora Juodkaitė prisistatys Austrijoje

Praėjusių metų gruodį išleidusi spektaklio „Malda smėlyje“ premjerą Vilniaus Menų spaustuvėje, choreografė Loreta Juodkaitė pirmuosius šių metų mėnesius kūrė ir pristatinėjo savo darbus užsienyje. Po gastrolių Turkijoje ir Prancūzijoje, balandžio 25 d. ji pasirodys Austrijoje, Graco šokio performanso dienos renginyje (Grazer Tanz Performance Tag), kur Lietuvos Respublikos kultūros atašė Austrijoje bei Lietuvos šokio informacijos centro pastangomis bus pristatomas Lietuvos šiuolaikinis šokis.
Spektaklis „Malda smėlyje“
Spektaklis „Malda smėlyje“ / Michail Raskovsky nuotr.

Prieš dvi savaites kartu su keturių šokėjų trupe Loreta Juodkaitė viešėjo Turkijos Adiyamano mieste, kur buvo pakviesta pristatyti spektaklį „Malda smėlyje“. Spektaklis gimė po ilgesnės pačios choreografės ir jos trupės, kurią sudaro šokėjai iš Lietuvos ir Belgijos, kelionės po Turkiją 2009 m. Po pasirodymų Lietuvoje, spektaklis buvo pakviestas ir į Turkiją. Lietuvos šokio gerbėjų publiką spektaklį dar kartą pamatyti galės tarptautinio festivalio „Naujasis Baltijos šokis“ metu, gegužės 7 d. Menų spaustuvėje.

O šį sekmadienį Austrijos mieste Grace, Minoritų kultūros centre, Loreta Juodkaitė savo sukiniu ir plastika stebins spektaklyje „Salamandros sapnas. Paveikslas“. Už šį spektaklį, kurtą kartu su režisieriumi Valentinu Masalskiu, Juodkaitė 2007 m. buvo apdovanota „Auksiniu scenos kryžiumi“. Lietuvos šiuolaikinio šokio pristatymo renginyje – Juodkaitės atliekamas monospektaklis yra vienas iš keturių pristatomų lietuviškų šokio projektų.

Grace bus pristatytas ir unikalus bendras austrų-lietuvių garso, šokio ir vaizdo projektas „Grenztänzer“ („Paribio šokėjas“). Šį projektą šokio mylėtojai galės pamatyti šbalandžio 25 d. ne tik Austrijoje, bet ir Kaune, BLC Verslo lyderių centre (Donelaičio g. 62 / Putvinskio g. 53), 16 valandą Lietuvos laiku – tarp Kauno ir Graco bus nutiestas tarptautinis vaizdo tiltas. Graco šokio rezidencijos dalyvė, choreografė iš Klaipėdos, Agnija Šeiko taip pat pristatys savo Austrijoje kartu su šokėjais-neprofesionalais sukurtą kūrinį. O renginį užbaigs šokio spektaklis „Taip“, kurį kūrė šokėjai Raimonda Gudavičiūtė bei Mantas Stabačinskas, violončelininkė Snieguolė Mikalauskienė, kompozitorė Egidija Medekšaitė ir projekto iniciatorė Audronė Molytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius