-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Darbą pradėjo naujoji Lietuvos kultūros instituto vadovė Julija Reklaitė

Pirmadienį pareigas pradėjo eiti naujoji Lietuvos kultūros instituto vadovė Julija Reklaitė, praėjusių metų gruodį laimėjusi šios kultūros įstaigos vadovo konkursą, rašoma Kultūros ministerijos pranešime spaudai.
Julija Reklaitė
Julija Reklaitė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Siektini rezultatai vadovaujant Lietuvos kultūros institutui – kryptinga, į ilgalaikius tikslus orientuota institucija, pasižyminti ekspertine veikla ir iš jos kylančia reputacija, skaidrus finansavimo konkursų organizavimas ir komunikacija, platesnis, tvaresnis, atviras ir ilgalaikis Lietuvos ir užsienio kūrėjų bei kultūros institucijų bendradarbiavimas“, – teigė J.Reklaitė savo pristatytose Lietuvos kultūros instituto programos gairėse.

Lietuvos kultūros institutas yra pagrindinė institucija, atsakinga už Lietuvos kultūros pristatymą ir jos sklaidą užsienyje. Instituto tikslai – nuosekliai stiprinti Lietuvos kultūros vaidmenį pasaulyje, plečiant Lietuvos meno kūrėjų ir kultūros srities specialistų tarptautinio bendradarbiavimo galimybes ir jų įtinklinimą, skatinant tikslingą nacionalinės kultūros sklaidą užsienyje ir inicijuojant kultūros mainus.

Nuo sausio 1 d. Lietuvos kultūros institutas tapo viešojo administravimo įgaliojimus turinčia biudžetine įstaiga. Ši nauja organizacinė forma suteikia galimybes skirti valstybinį finansavimą kultūros organizacijoms, vykdančioms nacionalinės kultūros sklaidą užsienyje, išskyrus kino sritį, taip pat kryptingiau ir efektyviau skleisti Lietuvos kultūros sklaidą užsienyje, kelti Lietuvos kultūros pristatymų užsienyje kokybę tarptautiniuose forumuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius