Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Dark wave duetas „Lebanon Hanover“ pirmą kartą koncertuos Vilniuje

Rugsėjo 16 dieną, šeštadienį, tarptautinis duetas „Lebanon Hanover“ surengs pirmą grupės koncertą Vilniuje. „Suru.lt live“ serijos renginyje jiems talkins jaunoji vilnietė Rūta Mur bei tamsios elektroninės muzikos gerbėjų pripažinimo nusipelnęs psichodelinio neokabareto kolektyvas „Vilkduja“. Renginio svečius taip pat šiurpins šviežias sostinės darinys „Siaubas“.
„Lebanon Hanover“
„Lebanon Hanover“

„Lebanon Hanover“ sudaro britas Williams Maybelline ir šveicarė Larissa Iceglass. Duetas susikūrė 2010-ais metais kaip šaltas atsakas susvetimėjusiam pasauliui. Jie yra vieni retų post-modernizmo romantikų, metantys dozę poetinės kritikos pernelyg iščiustytai XXI amžiaus muzikai.

VIDEO: Lebanon Hanover

Duetas savo sąskaitoje turi keturis tiek kritikų, tiek klausytojų puikiai įvertinus albumus, koncertuodamas yra aplankęs pusę pasaulio ir jau niekam neprivalo nieko įrodinėti. Dueto skambesį praturtina du vokalai, papildomų atspalvių suteikia ir tai, kad Larissa dainuoja tiek angliškai, tiek vokiškai.

Pastaruoju metu grupė atostogauja ir įrašinėja naują albumą, o rugsėjį ruošiasi iškeliauti į turą po Europą. Šįkart tarp Hamburgo, Stokholmo, Londono, Kelno, Varšuvos ir Berlyno atsirado vietos ir Vilniui.

VIDEO: Lebanon Hanover

Užsienio svečius pasitiks jauna ir perspektyvi vilnietė Rūta Mur, įsimylėjusi aštuoniasdešimtuosius bei naujosios romantikos žanrą. Savo muzika ji tikisi atgaivinti sintezatoriaus garsus, sumišusius su gličia ir kičine meile, nenutolstant nuo pagrindinės 80's stilistikos. Jaunesnes kartos klausytojai galės pasinerti į malonius ritmus ir tekstus, vyresni galbūt ras savo jaunystės skambesį synthwave/synthpop žanruose. Nikolo Keidžo ir Džono Travoltos šalia Rūtos ant scenos, ko gero, nebus, tačiau klausytojai gali tikėtis išvysti gyvą ir nuoširdų pasirodymą.

VIDEO: Rūta Mur – „Longing“

Renginio metu taip pat pasirodys nebenaujokai „Vilkduja“. Šešioliktus metus gyvuojantis Povilo Vaitkevičiaus vadovaujamas vokalinis-instrumentis ansamblis yra išgyvenęs nemažai pokyčių tiek projekto sudėties, tiek atliekamos muzikos prasme. Pastaruoju metu kolektyvas žongliruoja organic electronic/ritual postpunk/dark champagne terminais, o jų pasirodymai niekad nebūna vienodi. Tad publika gali tikėtis kažko panašaus kaip žemiau pateiktame video. Tik visai kitaip.

VIDEO: Vilkduja

Renginio svečius taip pat žada šiurpinti „Siaubas“. Vos prieš kelis mėnesius nakties tamsą išvydęs darinys kol kas yra mažai kam žinomas, tačiau akyli juoduomenės ir smalos šokių gerbėjai žino, kad už mistinio pavadinimo slepiasi nepirmą dešimtmetį plokšteles sukantys Tadas ir Simas. Maža to, vos prieš mėnesį jie išmetė tikrą bombą – australų leidyklos „Power Cuts“ išleistame vinile pasirodė pirmas vyrukų prodiusuotas kūrinys „Haunted White Paper“, kuris turėtų nustebinti ne vieną coldwave/synth/EBM stiliaus gerbėją. „Siaubas“ žada, kad tai tik pradžia ir ateityje bombonešio nestabdys.

Suru.lt live: Lebanon Hanover renginys įvyks rugsėjo 16 dieną, šeštadienį, klube „Pelėda“, V. Mykolaičio-Putino g. 5. Bilietus platina Bilietai.lt.

Pirmi 100 bilietų į renginį kainuoja 14€, vėliau kaina pakils iki 16€, o koncerto dieną bilietus bus galima įsigyti tik prie durų už 18€.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius