-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl baleto „Oskarų“ laureatų pasirodymo lietuviai sumušė rekordus

Ne tik per septynias dienas išgraibstyti bilietai į Maskvos Didžiojo teatro spektaklį yra geriausias įrodymas, kad rugsėjį Lietuvoje pasirodys ryškiausios planetos baleto žvaigždės.
Maskvos Didžiojo teatro baletas „Korsaras“
Maskvos Didžiojo teatro baletas „Korsaras“ / Organizatorių nuotr.

Brangiausiame visų laikų baleto pastatyme „Korsaras“ šoka ir du praėjusią savaitę išdalytų vadinamųjų baleto „Oskarų“ laureatai – Natalija Osipova ir Ivanas Vasiljevas.

Gastrolių rengėjai nusprendė baleto gerbėjams suteikti dar vieną progą pamatyti ryškiausius ir tituluočiausius planetos baleto talentus. Nuo birželio 10 dienos pradedami platinti papildomi 700 bilietų į premjerą Lietuvoje.

„Baleto gerbėjams privalome suteikti galimybę pamatyti „Korsarą“. Mūsų pareiga – patenkinti tūkstančių žmonių prašymus. Juk tai – vienintelė galimybė“, – savo sprendimą aiškino gastrolių rengėjai. Per dvi savaites sulaukta 5 tūkst. prašymų platinti papildomus bilietus.   

Gastrolių Lietuvoje laukia ir tituluotos žvaigždės. Už Medoros partiją „Korsare“ „Benois de la Dance 2009“ apdovanojimu įvertinta N.Ossipova ir už Konrado vaidmenį „Korsare“ apdovanotas I.Vasiljevas šiuo metu gastroliuoja Jungtinėse Amerikos valstijose. Jie laukia pasirodymo Lietuvoje.

„Bijau sumeluoti, bet atrodo, kad lietuviai sumušė visus rekordus. Žinau, kad bilietai išpirkti per šešias dienas. Amerikoje prireikė dviejų savaičių“, – telefonu iš JAV stebėjosi šokėjas.

Kodėl „Korsaras“ visame pasaulyje sulaukia milžiniško populiarumo. Baleto gerbėjai gerai žino, kad  „Korsaras“ – brangiausias pastatymas Maksvos Didžiojo teatro istorijoje, kainavęs daugiau nei 4 mln. litų. Atvežti dekoracijoms prireiks šešių vilkikų, o artistai per tris spektaklio valandas dėvės net šešis tūkstančius kostiumų.

Didžiojo teatro baleto trupę į Vilnių rugsėjo mėnesį pirmą kartą per 250 jos gyvavimo metų atveža „Ūkio banko investicinė grupė“. Jos prezidentas Vladimiras Romanovas siekia įprasminti Vilniaus – Europos kultūros sostinės metus ir Lietuvos vardo tūkstantmečio minėjimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius