-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Domino“ teatre žiūrovus netrukus bučiuos Oskaras

„Domino“ teatras pristato unikalią premjerą – lyrinę komediją „Bučiuoju, Oskaras“. Premjera įvyks kovo 12, 13 dienomis Vilniuje ir kovo 31 dieną Klaipėdoje.
Cezario Graužinio spektaklis „No return“
Cezario Graužinio spektaklis „No return“ / Nicke von Weissenberg nuotr.

Prie šio projekto dirba profesionalų komanda. Spektaklį režisuoja Cezaris Graužinis, kuris buvo apdovanotas geriausio Graikijos režisieriaus titulu. Režisierius šiuo metu yra graibstomas Europos teatrų, todėl itin retai stato spektaklius Lietuvoje.

Šiuo metu C.Graužinio spektakliai rodomi daugiau nei 30-yje pasaulio šalių. Projekto scenografija rūpinasi Marius Jacovskis, o unikalius aktorių kostiumus sukūrė dailininkė Aleksandra Jacovskytė. Muzika, skambanti spektaklyje „Bučiuoju, Oskaras“, buvo sukurta Martyno Bialobžeskio.

10 metų per vieną dieną

„Bučiuoju, Oskaras“ – komiška istorija ir jaunam, ir senam, ir besidžiaugiančiam, ir liūdinčiam. Tai – odė gyvenimo džiaugsmui ir vaiko dvasios stiprybei.

Ar kada pagalvojote, kad per vieną dieną įmanoma nugyventi 10 metų? Tą pačią dieną baigti mokyklą ir išsiskirti su žmona, pirmą kartą už kampo bučiuotis ir išgyventi vidurio amžiaus krizę. Ar kada susimąstėte, kad tą pačią dieną galima susirasti pirmąjį darbą ir gauti pirmąją pensiją? Kaip galima ryte atšventus aštuonioliktąjį gimtadienį, o jau po pietų dalyvauti šokiuose kam per trisdešimt? Įmanomu tampa viskas, kai per vieną dieną nugyveni dešimt metų. Daugiau pirmos meilės jaudulio, šmaikščių meilės nuotykių, aistringesnių meilužių, komiškų kasdieninių situacijų ir dar juokingesnių senatvės išgyvenimų sulauksime spektaklyje „Bučiuoju, Oskaras“.

Tarptautinio įvertinimo sulaukę kūrėjai

Režisierius Cezaris Graužinis savo kūrybiniame bagaže turi sukaupęs beveik 30 spektaklių, kurių trečioji dalis pastatyti užsienio teatruose.

Spektaklyje „Bučiuoju, Oskaras“ vaidina Auksinio scenos kryžiaus laureatai – „Cezario grupės“ aktoriai. Visi aktoriai Lietuvos publikai pažįstami iš tokių spektaklių, kaip „Užsisipyrėlės tramdymas“, „Arabiška naktis“, „Pasikėsinimai“, „Lietuvos diena“, „Hamletas“ ir iš serialo „Nemylimi“.

Spektaklis pastatytas vieno populiariausių prancūzų rašytojo Erico-Emmanuelio Shmitto apysakos „Oskaras ir ponia Rožė“ motyvais. Ericas-Emmanuelis Schmittas – garsus prancūzų rašytojas ir dramaturgas, kurio kūriniai išversti į 22 kalbas, o pjesės statomos 27 šalyse. 2000 m. už savo kūrybą E. E. Šmitas apdovanotas Prancūzų akademijos teatro premija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius