-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Druskininkų teatro festivalis: nuo Charlie Chaplino iki braziliškų ritmų

Pirmą rugpjūčio savaitgalį Druskininkų teatro festivalis kviečia žiūrovus pamatyti geriausią metų spektaklį „Dugne“, komediją „2 vyrai 1 tiesa“, pasinerti į Brazilijos karštį su Gaio de Lima, pažinti įvairių tautų dainas su aktore Inga Maškarina bei atrasti ankstyvuosius Charlie Chaplino filmus įgarsintus žymių džiazo muzikantų.
Spektaklis „Dugne“
Spektaklis „Dugne“ / D.Matvejevo nuotr.

Rugpjūčio 5 d. du kartus bus parodytas Oskaro Koršunovo režisuotas spektaklis pagal Maksimo Gorkio pjesę „Dugne“. Spektaklyje žiūrovai sėdi taip arti aktorių, kad neišvengiamai tampa ne tik veiksmo stebėtojais, bet ir jo dalimi. Spektaklis apdovanotas kaip geriausias metų sezono spektaklis, „Auksinį scenos kryžių“ pelnė ir jame vaidinantis aktorius Darius Gumauskas.

Lengvesnio žanro mėgėjams festivalis siūlo mono komediją pagal Jevgenijaus Griškoveco kūrybą, kurią režisavo „Dviračio šou“ kūrėjas Augustinas Gricius. „2vyrai. 1 tiesa“ – lyg pirmykščio žmogaus šiuolaikinė SMS apie gyvenimą, įvairiausias situacijas, kaitą, apie tai, kaip buvo ir kaip viskas yra šiais laikais. Šis mono spektaklis yra subalansuotas visiems – ir pragmatikams, ir darboholikams, ir filosofams, ir visiems tiems, kurie geba vienu metu juoktis bei mąstyti.

Muzikinė kelionė po pasaulį

Muzikiniai festivalio vakarai pirmą rugpjūčio savaitgalį kvies pakeliauti po pasaulį. Aktorė ir dainininkė Inga Maškarina pakvies susipažinti su įvairių tautų dainomis, romansais. Lietuvos rusų dramos teatro aktorė šiemet buvo nominuota „Auksiniam scenos kryžiui“ už geriausią moters vaidmenį spektaklyje „Prakeikta meilė“, kuris pernai užbaigė Druskininkų teatro festivalį. Žiūrovai girdėjo Ingą ir dainuojančią mono spektaklyje „Kabaretas Buchenvaldas“.

D.Matvejevo nuotr./Aktorė ir dainininkė Inga Maškarina
Aktorė Inga Maškarina

Galingo temperamento ir įspūdingo balso moteris gimė ir augo Gruzijoje, jos gyslomis teka ir armėniškas kraujas, tad dainuoti įvairių tautų dainas jai natūralu ir gera. Šiemet koncerte I.Maškarina atliks dainas rusų, prancūzų, anglų, gruzinų, armėnų, jidiš kalbomis. Išgirsime garsių romansų pagal Anos Achmatovos, Sergejaus Jesenino eiles, legendinę „Suliko“, aistringąsias „Big spender“, „Cabaret“ ir daugelį kitų. Džiazo aranžuotes kai kurioms dainoms paruošė koncerte I.Maškarinai akomponuosiantis pianistas Feliksas Zakrevskis.

„Druskos naktis“

Penktadienį nuo sutemų iki aušros jaunimas siaus tradicinėje elektroninės muzikos šventėje „Druskos naktis“, kurios pagrindiniai šių metų svečiai –  Mario Basanov & Vidis. Savo jėgomis išleidę albumą „Changed“ lietuviai netruko sulaukti užsienio leidybinių kompanijų dėmesio. Mario Basanov ir Vidžiui apšilti scenoje padės praėjusioje „Druskos naktyje“ taikliai debiutavęs Dovydas Dee ir ne vienam Lietuvos melomanui pažįstamas D‘albert.

Braziliški ritmai

Organizatorių nuotr./Muzikantas Gaio De Lima iš Brazilijos
Gaio De Lima iš Brazilijos

Šeštadienį pasinerti į Brazilijos ritmus kvies muzikantas ir dainininkas Gaio De Lima bei jo lietuvių muzikantų suburtas kvintetas. Gaio yra charizmatiškas multiinstrumentalistas ir vokalistas, pripažinimo sulaukęs ne tik savo gimtojoje Brazilijoje, bet ir Europoje. Programoje skambės karšti brazilų muzikos ritmai nuspalvinti džiazo tonais.  

Nebylus kinas

Šių metų Druskininkų teatro festivalio naujiena – nebylus kinas, kurį žiūrovų akivaizdoje įgarsins geriausi džiazo muzikantai. Sekmadienį ankstyvuosius Charlie Chaplino filmus (1914-1918) įgarsins pianistas Viačeslavas Ganelinas ir perkusininkas Arkadijus Gotesmanas.

1914 metais kino ekranuose pirmą kartą pasirodė garsusis Ch.Chaplino personažas „valkata“, ilgainiui tapęs visos nebyliojo kino eros simboliu. Valkatą žaibiškai pamilo milijonai žiūrovų, o Chaplinas nesiskyrė su šiuo nebyliu personažu net ir atsiradus garsui kine.

Visą festivalio programą rasite paspaudę čia.

Parengta pagal Druskininkų teatro festivalio informaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius