-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Duris atvėrė nauja tekstilės galerija (nuotraukos)

Tekstilės meno gerbėjai nuo šiol turės dar vieną jaukią vietą, kurioje galės apžiūrėti naujausias parodas ir įsigyti kūrinių, o taip gauti informacijos apie tekstilės meną Lietuvoje. Ketvirtadienį į jau antrąjį atidarymą pakvietė Lietuvos dailės akademijos galerija „Artifex“, pristačiusi keturių menininkių, kurios dirbs ir kurs galerijoje, darbus.
Galerijos „Artifex“ atidarymas
Galerijos „Artifex“ atidarymas / Alvydo Opulskio montažas

„Pirmas atidarymas įvyko vasarą, tačiau galerijos veikla tada neprasidėjo dėl neplanuotų strigimų su statybomis. Dabar, pabaigus remonto darbus, galerija surengė „Atidarymą Nr. 2“, per kurį lankytojai gali pažiūrėti vaizdo medžiagoje įamžintą pirmąjį atidarymą“, – atidarymo vakarą sakė viena iš keturių galerijos menininkių Severija Inčirauskaitė-Kriaunevičienė, programai „Vilnius – Europos kultūros sostinė“ sukūrusi siuvinėtus automobilius.

Dabar menininko ir amatininko sąvokos yra aiškiai atskirtos ir net kartais supriešinamos, o „artifex“ reiškia ir idėjų generatorių, ir savo amato žinovą.Naujoje galerijoje „Artifex“, įsikūrusioje Vilniaus senamiestyje šalia K. Sirvydo skvero (liaudyje vadinamo Prancūzparkiu), Gaono g. 1, lankytojams prisistatė keturios galerijos menininkės – Džina Jasiūnienė, Jolanta Tubutytė, S.Inčirauskaitė-Kriaunevičienė ir Eglė Bogdanienė, kurios čia ne tik eksponuos savo darbus, bet ir dirbs galerijoje, kurs savo darbus, organizuos parodas.

„Iniciatyva sukurti galeriją gimė Dailės akademijos rektoriui Adomui Butrimui ir Tekstilės katedros vedėjai Eglei Bogdanienei, – išdavė menininkė S. Inčirauskaitė-Kriaunevičienė, vėliau paaiškinusi ir galerijos pavadinimo prasmę. – Pavadinimas „Artifex“ yra lotiniškas terminas, reiškiantis menininką. Dabar menininko ir amatininko sąvokos yra aiškiai atskirtos ir net kartais supriešinamos, o „artifex“ reiškia ir idėjų generatorių, ir savo amato žinovą. Todėl manome, kad šis terminas nusako šiuolaikinės tekstilės amatininko pobūdį.“

Džiaugdamasis jau septinta Dailės akademijos galerija, rektorius A. Butrimas išreiškė viltį, kad ši galerija prisidės prie kūrybinės industrijos steigimo.

„Mes atidarome jau septintąją Dailės akademijos galeriją. Tikiuosi, kad su katedra ryšiai nenutrūks, o su verslu jie bus mezgami, ieškant naujų užsakovų ne tik sau, bet ir studentams“, – vylėsi A. Butrimas.

Nuo atidarymo iki kovo 28 dienos galerijoje lankytojams pristatomi D. Jasiūnienės mišrios technikos paveikslai, E. Bogdanienės veltos kepurės, S. Inčirauskaitės-Kriaunevičienės siuvinėtos automobilių dalys ir kiti metalo lydiniai bei Jolantos Tubutytės veltiniai kūriniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius