Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Duris atvėrė Stingo, Anthony Hopkinso ir kitų garsenybių pamėgtų Lietuvos tapytojų darbų paroda

Antradienio vakarą Vilniaus verslo uoste buvo atidaryta septynių žymių šalies dailininkų tapybos darbų paroda. Menininkų, kurių darbų yra įsigiję pasaulinio garso įžymybės, darbus bus galima išvysti iki spalio 25 d.
Dailininkė Miglė Kosinskaitė
Miglė Kosinskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Paroda
Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Parodos akimirka
Vienas iš A.Rutkaus darbų

Parodoje eksponuojama daugiau nei trisdešimt garsių dailininkų – Arūno  Rutkaus, Arūno Žilio, Miglės Kosinskaitės, Artūro Aliuko, Andriaus Miežio, Sigito Mickevičiaus, Arūno Mėčiaus – darbų.

Šie paveikslai kruopščiai atrinkti parodai ir atgabenti net iš už Atlanto. Kai kurių šių Lietuvos menininkų darbai puikuojasi privačiose galerijose: A.Rutkaus darbai puošia dainininko Stingo bei NATO generalinio sekretoriaus Anderso Fogho Rasmusseno kolekcijas. A.Žilio darbų galima išvysti serialuose „Draugai“, „X Failai“. Vieną A.Žilio drobę yra įsigijęs legendinis aktorius Anthony Hopkinsas. 

Dailininkė M.Kosinskaitė tvirtina, kad nors jos darbais labai domisi užsieniečiai, tačiau daugiausiai savo piešinių ji parduoda Lietuvoje.

„Žinoma, labiau domisi Lietuvos kolekcininkai. Čia mane labiau pažįsta, aš čia dirbu jau daug metų. Į užsienį vykstu tik vienkartiniams pristatymams ir išvažiuojamosioms parodoms. Reikia ilgų metų ir įdirbio, kad susidarytų žmonių ratas, kuris mėgtų menininką ir norėtų pirkti jo darbus“, – patikino moteris. M.Kosinskaitės teigimu, daugiausiai naujų jos meno gerbėjų menininkę atranda internetu arba per pažįstamus žmones.

Parodos organizatorių teigimu, dalį patikusių darbų, kurie nepriklauso privačioms galerijoms, lankytojai galės įsigyti.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Parodos akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./A.Mėčiaus kūrinys

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius