Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Dūzgiantis prospektas“: nuo rekordinio stilingiausių prekės ženklų sambūrio iki originaliausių menininkų

Rugsėjo 1–3 d. į Vilniaus miesto širdį – Gedimino prospektą – grįžta jau tradicija tapęs festivalio „Sostinės dienos“ pramogų epicentras „Dūzgiantis prospektas“, šiemet subursiantis rekordinį originaliausių ir progresyviausių menininkų, dizainerių bei atlikėjų skaičių. Čia daug veiklos sau atras išskirtinės muzikos ieškotojai, naujais skoniais norintys save nustebinti smalsuoliai, o taip pat – stilingiausi miestiečiai.
„Dūzgiantis prospektas“
„Dūzgiantis prospektas“ / Organizatorių nuotr.

Jau 11-ą kartą „Sostinės dienose“ nuo Katedros iki Lukiškių aikštės nusidriekiantis ir „dūzgiantis“ Gedimino prospektas žada įvairių veiklų, kurios šiemet pritaikytos itin įvairiam skoniui. Vienas pagrindinių Vilniaus miesto traukos centrų pirmąjį rudens savaitgalį taps tikra kūrybinių sumanymų bei bičiulystės ir svečių sutikimo vieta.

Skirtingos veiksmų erdvės naujų potyrių ieškotojams

Tradiciškai Katedros ir Lukiškių aikštes sujungiančiame „Dūzgiančiame prospekte“ vilniečiai ir miesto svečiai galės pasinerti į skirtingas veiksmų erdves, kuriose jų lauks labiausiai mėgstamos ir laukiamos veiklos, o taip pat – nauji, dar nepatirti įspūdžiai.

Gedimino prospekto atkarpoje nuo Katedros aikštės iki V.Kudirkos įsikūrusioje „Menų ir muzikos gatvėje“ bus įrengtos vizualiųjų menų ekspozicijos, profesionalių dailininkų parodos, tapytojų ir keramikų darbai – ryškiaspalvius meninius elementus pristatys profesionali tapytoja Jolita Česonytė, susitikti kvies ir nauji, saviti menininkai, tokie kaip Redas Lučiūnas, Lina Zavadskė, Agnė Palilionytė ir daugybė kitų įdomių kūrėjų.

„Menų ir muzikos gatvėje“ netrūks ir skambesio – prie didžiosios prospekto scenos „VEIKSMAI“ šalia V.Kudirkos aikštės kviečiami visi, pasiilgę galingos energijos ir smagių linksmybių. Čia koncertus surengs įvairios grupės: „Solo Ansamblis“, „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, „Baltasis kiras“, „Deeper Upper“, Vidas Bareikis, „Šventinis Bankuchenas“, Gabrielius Vagelis, „Poliarizuoti stiklai“, „Kiti kambariai“, „Kūjeliai“, „Kamanių šilelis“, „Jauti“ ir daug kitų puikių atlikėjų.

Taip pat čia vyks nuotaikingi pučiamųjų orkestrų – „Oktava“, VRM su „The Dities“ merginomis, bei jaunųjų dainininkų, pavyzdžiui, Artūro Noviko džiazo mokyklos, pasirodymai. Trokštantiems jaukesnės ir intymesnės aplinkos – „KUŽDESIŲ“ scenoje prie Nacionalinio dramos teatro užburiančius pasirodymus surengs nedidelės grupės, visiems gerai žinomi bardai, aktoriai ir kiti subtilūs atlikėjai, kalbantys iš širdies į širdį: „Migloko“, Domantas Razauskas, A.Zalieska-Zala, Mindaugo Briedžio grupė, „Tamsaulė“, „Vandenynas“, „Flash Voyage“, „Bad Rabbits“, „Mindaugas Ancevičius ir Apokaliptinis Bardakas“, „Strings Of Earth Orchestra“ ir kt.

Ypač pasiteisinusi „Dūzgiančio prospekto“ tradicija – „Knygų alėja“ – šiemet išsidėstys Gedimino prospekto atkarpoje prie rašytojos Žemaitės paminklo. Šioje prospekto erdvėje plačią knygų įvairovę po atviru dangumi pristatys didžiosios ir nišinės Vilniaus leidyklos, vyks naujų knygų pristatymai, susitikimai su autoriais ir leidėjais – visi norintys galės įsigyti knygą su autoriaus autografu tiesiai iš leidėjų rankų.

„Gardžių lauktuvių kelias“, įsikursiantis Gedimino prospekte prie Lukiškių aikštės (nuo Vasario 16-osios g. iki J. Tumo-Vaižganto g.), vilios kiekvieną, trokštantį išbandyti naujų skonių ir įsigyti įvairiausių gardumynų: išskirtinio medaus, vaistažolių, arbatų, gardžių sūrių, šviežių ir originalių mėsos gaminių, saldžių šakočių ir šimtalapių bei kitų skanumynų, kurių sau atras tiek tradicinės lietuviškos virtuvės mėgėjai, tiek smaližiai ar žaliavalgiai, tiek gurmaniško maisto mėgėjai.

Ryškiausi ir originaliausi lietuviški prekės ženklai – rekordiniame „Dizaino skvere“

„Dūzgiantis prospektas“ pradžiugins šiemet stipriai ūgtelėjusiu ir išsiplėtusiu „Dizaino skveru“, kuriame susivienys Lietuvos mados padangės pažibos ir įdomiausi bei originaliausi naujokai. Šioje stilingiausioje prospekto erdvėje mados ir stiliaus gerbėjai ras išskirtinių ir įmantrių rankų darbo gaminių, galės sužinoti jų atsiradimo istoriją, pagaminimo subtilybes, įsigyti kokybiškų, vienetinių daiktų ir pabendrauti su gausybe ryškiausių ir naujų, sparčiai populiarėjančių lietuvių drabužių dizainerių, aksesuarų kūrėjų, juvelyrų ir kitų menininkų, kurių šiemet „Dizaino skvere“ susiburs net virš 200.

Kasmet vis didesnio lankytojų susidomėjimo sulaukiantis „Dizaino skveras“ šiais metais kviečia apsilankyti ir naujose erdvėse. Ši stiliaus alėja plečiasi ir įsikurs ne tik jau tradicine užuovėja mados entuziastams tapusioje V. Kudirkos aikštėje, tačiau ir pačiame Gedimino prospekte nuo Jogailos iki A. Jakšto gatvės.

Dar viena „Dizaino skvero“ staigmena – projektas „auGalybė“, sujungiantis sveikos mitybos filosofiją bei skatinantis sveikatai, aplinkai ir gyvūnams draugiško maisto gamybą ir vartojimą. Čia lankytojai galės pasmaguriauti gardžių, akį traukiančių desertų, paragauti įvairių gėrimų ar įsigyti netikėčiausių produktų bei atsipūsti jaukioje poilsio zonoje.

„Sostinės dienos 2017“ vyks rugsėjo 1–3 dienomis. Visi festivalio renginiai nemokami.

„Dūzgiantis prospektas“ visų Sostinės dienų lankytojų laukia rugsėjo 1 d. nuo 12:00 iki 24:00, rugsėjo 2 d. nuo 10:00 iki 24:00, o rugsėjo 3 d. nuo 10:00 iki 21:00.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius