-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dzūkijoje užgimsta nauja muzikos oazė

Lieka tik penkios darbo dienos iki naujo, Lietuvoje dar nematyto muzikalaus kūdikio – festivalio „Tamsta“ muzika 2009“. Kadangi vasarą tūnoti mieste – nuodėmė, geros muzikos mylėtojai rugpjūčio 7-8 dienomis kviečiami į gražų kampelį Dzūkijoje.
Grupės „Pieno lazeriai“ vokalistė Giedrė
Grupės „Pieno lazeriai“ vokalistė Giedrė / Opus 3 nuotr.

Gyvo garso koncertais ir šilta atmosfera garsėjantis Vilniaus gyvos muzikos klubas „Tamsta“ šią vasarą nutarė ne tik atostogauti, bet ir surengti pirmą savo vardinį festivalį vandenų apsuptame, Varėnos prieigose esančiame Dainų slėnyje.

Pasak vienos festivalio organizatorių Onos Skernevičiūtės, idėja surengti festivalį ore kybojo dvejus metus, o ant žemės pagaliau nutūpė šiemet. Jau anksčiau organizatoriai tvirtino besiviliantys, kad sunkmetis nepakiš jiems kojos, o  vakar O.Skernevičiūtė tikino, kad viskas eina pagal planą.

„Bilietų parduota apie tūkstantį. Žinome, mes nesame koks „Be2gether“, bet susidomėjimas nemažas“, – sakė ji ir pabrėžė, kad „Tamsta“ muzika“ nepretenduoja tapti festivaliu, skirtu masėms. Šis festivalis – tai dėmesys įdomią ir patrauklią muziką atliekančioms lietuviškoms grupėms.

Festivalio organizatorė neslėpė, kad rengiantis festivaliui neapsieina ir be sunkumų – tai su elektra kokios bėdos, tai dar kas kiša koją. Mergina juokavo, kad likus vos keletui dienų iki ilgai lauktos festivalio pradžios jai gali net tekti kraustytis į žavingąją Dzūkiją.

Marga atlikėjų puokštė

Publiką nuo scenos prie Varėnos esančiame Dainų slėnyje sveikins elektriniai „Pieno lazeriai“, rokeriška „Antis“, publikos numylėtiniai Leonas Somovas ir Jazzu, linksmieji funky muzikos atstovai „Bitės“, kontroversiškai vertinamas Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Algis Ramanauskas-Greitai su grupe SSG, teatrališkieji „Suicide DJ‘s“, „Eurovizijoje“ Lietuvai atstovavę  „4 Fun“, gospelo choras „Sound‘s In G“, jaunimo pamėgti „Bekešo vilkai“, apdovanojimus skinanti Živilė Ba, lietuviško bliuzo legenda „Senas kuinas“, „Magic Time Orchestra“, Andrius ir grupė „Pėdsakai“, „Brassbastardz“, gerai visiems žinomas Dj Mamania ir daugybė kitų. Organizatoriai ypač džiaugiasi, kad festivalyje koncertuos ilgą laiką scenoje nematyti „Poliarizuoti stiklai“ su legendiniu Šarūnu Mačiuliu. Taip pat lankytojams yra paruošta ir staigmena – viena, kol kas viešai neskelbiama, užsienio grupė.

Bilietas į festivalį kainuoja nuo 30 Lt vienai dienai, 35 Lt antrai dienai, 55 Lt dviem dienoms. Bilietus platina Bilietai.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius