-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.Shalev-Gerz atrasta istorija

Vakar galerijoje „Akademija“, Pilies g. 44/2 buvo atidaryta Vilniuje gimusios, tačiau Paryžiuje gyvenančios menininkės Esther Shalev-Gerz paroda.
Vilniuje gimusi menininkė Esther Shalev-Gerz.
Vilniuje gimusi menininkė Esther Shalev-Gerz. / Shalev-gerz.net
Temos: 1 Alytus

„Šis meninis projektas atspindi mano pastangas surasti gatvę, kurioje vaikystėje gyveno mano mama. Aš pati beveik visai neprisimenu savo ankstyvos vaikystės Vilniuje, kurį palikau būdama aštuonerių. Mano mama paliko savo gimtąjį Alytų, kai jai buvo devyneri, ir mums ji nepasakojo apie gyvenimą ten“, – sakė menininkė. Savo motinos adresą Alytuje ji rado padedama dviejų specialistų, peržiūrėjusių įvairių archyvų dokumentus.

„Nusprendžiau aplankyti jos ir savo vaikystės namus. Naudodama ypač pažangius ir ypač jautrius objektyvus aš pabandžiau fotografijose užfiksuoti efemeriškus vaizdus, kurie beveik negali egzistuoti tikrovėje“, – apie projektą sakė E.Shalev-Gerz.

Menininkės parodą, pavadintą  „Still/Film 2009“ sudaro 12 fotografijų ir 1 vaizdo medžiaga. Paryžiuje gyvenanti E.Shalev-Gerz pelnė tarptautinį pripažinimą už originalius meno kūrinius viešosiose erdvėse ir nuoseklų kultūrinės atminties tyrinėjimą. Kūrėja yra dėsčiusi Vilniaus dailės akademijoje.

Galerijoje taip pat demonstruojamas 7-ojo dešimtmečio Aušvico koncentracijos stovyklos išlaisvinimo metinių proga Paryžiaus miesto tarybos užsakymu 2005-aisiais E.Shalev-Gerz sukurtas filmas „Tarp kalbėjimo ir klausymosi“ (angl. „Between telling and listening“).  Parodą surengė Prancūzų kultūros centras ir Dailės akademija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius