Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Edita Mildažytė kviečia į pasimatymą su Lietuva Klaipėdoje

Pirmadienį, vasario 20 d., 17 val. Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekos Renginių salėje (Herkaus Manto g. 25, Klaipėda) vyks žinomos žurnalistės Editos Mildažytės knygos „Pasimatymas su Lietuva“ pristatymas.
Editos Mildažytės knygos „Pasimatymas su Lietuva“ pristatymas
Editos Mildažytės knygos „Pasimatymas su Lietuva“ pristatymas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Iš kur tu?“ – šiais laikais dažnas klausimas lietuviui. „Iš Lietuvos“, – atsakome, o tada norime pridurti ką nors nelabai girdėta, kas įrodytų, kad tavo kraštas nėra tamsus užkampis, įtartina Rytų Europa, kur viskas šiek tiek blogiau nei kitur. Šioje knygoje rasite argumentų sakydami, kad esame maža, bet kūrybinga, laisvę mylinti tauta, turinti sudėtingą istoriją ir kai ką svarbaus davusi pasauliui. Leidinyje pateikiama, kas gi Lietuvoje padaryta pirmiau nei kitur? Kas unikalu?

Patrauklus, asmeniškas E.Mildažytės pasakojimo stilius prašėsi ir truputį netradicinių iliustracijų, tad laidėjai leido sau pašmaikštauti ir į klasikinius objektus pažiūrėti kitu rakursu.

Organizatorių pranešime spaudai teigiama, kad autorės akiratyje – 40 gvildenamų temų. Pradedant metų laikais bei Kristijonu Donelaičiu ir baigiant pačiais svarbiausiais lietuviais. Palydimi gausių iliustracijų, knygoje aptariami reikšmingiausi Lietuvos istorijos įvykiai, šiandien tebegyvuojantys papročiai ir tradicijos, kultūros ir kulinarijos paveldas.

„Šioje knygoje aš aprašiau tokią Lietuvą, kokią jaučiu. Aš iš tikrųjų didžiuojuosi, kad esu lietuvė, ir labai myliu šitą kraštą. Norėčiau, kad ir jūs pajustumėte tą pasididžiavimą, kurį surašiau į knygą. Galbūt čia nerasite itin naujų dalykų, bet kiekvienas rasite šį tą nauja – tai pažadu. Bent jau detalę, kurią galėsite įlipinti į savo žinojimo ir meilės dėlionę. Man atrodo, tokios knygos reikėjo. Kad ją įteikdami galėtumėte pasakyti: tai kraštas, kuriame gimiau. O įteikti galite savo vaikams, draugams, tėvams ir nepažįstamiems užsieniečiams. Aš savo vaikams šią knygą įteiksiu būtinai.“ – sakė E.Mildažytė

Patrauklus, asmeniškas E.Mildažytės pasakojimo stilius prašėsi ir truputį netradicinių iliustracijų, tad laidėjai leido sau pašmaikštauti ir į klasikinius objektus pažiūrėti kitu rakursu. Specialiai šiam leidiniui daug forografavo Arūnas Baltėnas ir Klaudijus Driskius, neįkainojamą pagalbą suteikė Lietuvos muziejai.

Muzikologo Viktoro Gerulaičio uždavinys taip pat buvo keblus: pristatyti lietuvių muziką. Knyga išleista kartu su muzikologo V.Gerulaičio sudaryta kompaktine plokštele, kurioje skamba lietuvių muzikos ženklai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius