-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eglės Orlovienės fotografijų parodoje – Borodino mūšio rekonstrukcijos

Birželio 19 d., trečiadienį, 17 val. Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje (Radastų g. 2, IV a. fojė) atidaroma fotografės Eglės Orlovienės darbų paroda. Kelių personalinių parodų autorė šį kartą pristato fotografijas iš praėjusiais metais Maskvos regione įvykusio grandiozinio renginio – Borodino mūšio rekonstrukcijos.
Borodino mūšio rekonstrukcija
Borodino mūšio rekonstrukcija / Eglės Orlovienės nuotr.

1812 m. rugsėjo 7 d. Borodino lauke, 120 km į vakarus nuo Maskvos, susikovė Prancūzijos imperatoriaus Napoleono ir rusų karvedžio Michailo Kutuzovo vadovaujamos kariuomenės. 2012 m., minint 200-ąsias mūšio metines, buvo surengta įspūdinga mūšio rekonstrukcija. Joje dalyvavo gausybė istorijos entuziastų, aidėjo šūviai, orą drebino daugiau nei 50 artilerijos pabūklų kanonados, virė įnirtinga kova.

Drabužiai, ginklai, kavalerijos, artilerijos ir pėstininkų pajėgų išsidėstymas – visa preciziškai atkartota pagal kronikose aprašytą Napoleono invaziją į Rusiją ir garsiausią 1812 m. karo mūšį. Nors jis atkuriamas kasmet, tačiau 2012 m. rekonstrukcija buvo itin įspūdinga, ją stebėjo daugiau nei 100 000 žiūrovų.

„Mūšio lauke išsirikiavusios nesutaikomos XIX a. armijos, pasiruošusios viena kitą sudraskyti į gabalus, bet nuo adrenalino įraudusiuose vyrų veiduose – šypsenos, prancūzų kalba duodamose komandose girdisi rusiškas akcentas, rusų pėstininkai kalba čekiškai, lenkiškai, angliškai... Pernai man pavyko ne tik stebėti paties mūšio rekonstrukciją, kurioje dalyvavo apie 3000 dalyvių iš įvairių šalių, bet ir keturias dienas pagyventi istorinėje stovykloje ir nors truputį prisiliesti prie to užburiančio suaugusių vyrų žaidimo“, – apie parodos atsiradimą pasakoja fotografė Eglė Orlovienė.

Paroda Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje veiks iki liepos 31 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius