-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Elfų“ teatro premjeroje – Lietuvos realybės šou žvaigždės

Lapkričio 19, 20 ir 21 dienomis „Elfų“ teatras kviečia į amerikietiško detektyvinio miuziklo anglų kalba „Mirtinas bučinys“ (angl. „No way to treat a lady“) premjerinius spektaklius. Tai pirmasis Lietuvoje pastatytas miuziklas anglų kalba, kuriame jaučiama tikro amerikietiško Brodvėjaus dvasia.
Miuziklas „Mirtinas bučinys“
Miuziklas „Mirtinas bučinys“ / Elfų teatro nuotr.

Detektyviniam miuziklui Brodvėjaus dvasią suteikė režisierius Amerikos lietuvis Jonas Staniūnas. Režisierius pastatytė šį spektaklį pagal 1968 metais sukurtą filmą „No Way to Treat a Lady“, kuriam Douglasas J.Cohenas 1987 metais sukūrė muziką ir žodžius personažams, taip filmas buvo paverstas į miuziklą. Nuo to laiko šis miuziklas buvo statomas Amerikos brodvėjaus teatruose.

Spektaklio siužetas amerikietiškas – žudikas pats praneša apie žmogžudystes detektyvui, siekdamas išgarsėti spaudoje...

Miuzikle vaidina muzikinių realybės šou žvaigždės: Vaidas Baumila (žudikas Kitas Gilas), Justinas Lapatinskas (detektyvas Morisas Brumelis) ir Ingrida Žiliūtė (detektyvo mylimoji Sara Stoun). Ypatinga vaidmenų gausa išsiskiria „Elfų“ teatro“ aktorė Žana Jablonskytė-Gudaitienė, įkūnijanti net dešimt personažų.

V.Baumila atlieka pagrindinį žudiko vaidmenį, kuris savo aukas bučiuoja kraujo sodrumo raudonomis lūpomis, o vienoje scenoje netgi persirengia moterimi!

Žudikas šoka su savo auka ir meiliais žodžiais dainuoja, kaip ją žudo, – tokie vaizdai įmanomi tik miuzikluose.

Miuziklo žanras triumfavo Amerikoje dar XX a. trečiajame dešimtmetyje, tačiau pasaulinio lygio miuziklai jau seniai statomi ir Europoje. Tuo tarpu Lietuvoje miuziklas tik žengia pirmuosius žingsnius. „Elfų“ teatras įkūrė pirmąją Lietuvoje miuziklo mokyklą, kurios mokiniai neseniai buvo surengę savo pirmąją premjerą, mini miuziklą „Skudurinės Onutės pasakaitės“.

Šis žanras, nors ir absoliučiai pramoginis, net profesionalių klasikinės muzikos atlikėjų nuomone, yra itin sudėtingas – aktoriai privalo ne tik plačiu diapozonu dainuoti, bet ir šokti, daug judėti, vaidinti ir tuo pačiu metu nepersitempti, kad tvarkingai gebėtų išdainuoti partijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius