Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos folkloro teatras „July-Veruz“ atstovaus Lietuvai tarptautiniame šokių festivalyje Prahoje

Europos folkloro teatras „July-Veruz“ birželio 29 – liepos 6 dienomis pirmą kartą Lietuvos istorijoje atstovaus Lietuvai tarptautiniame šokių festivalyje „New Prague Dance Festival“ Prahoje
„July-Veruz“ repeticija
„July-Veruz“ repeticija / „July-Veruz“ nuotr.

Jau šešioliktą kartą rengiamas festivalis šiais metais maloniai nustebino populiarumu, dalyvių tiek, kad norintys užsiregistruoti kviečiami tik į 2013 metų renginį šių metų renginiui net neprasidėjus. Šiame tarptautiniame šokių festivalyje, o taip pat ir šokių konkurse, susirenka šokių mylėtojai iš viso pasaulio kultūros sostinėje Prahoje.

Festivalis yra atviras visomis šokio formomis. Ankstesniuose festivaliuose jau sudalyvavo 535 grupės, tarp kurių yra mokyklos, organizacijos, šokio universitetai iš viso pasaulio. Suskaičiuota virš 6 850 šokėjų, 1 490 choreografų. Visos grupės varžosi dėl didžiojo prizo – „Grishko“ tarptautinio apdovanojimo, kurį įsteigia generalinis festivalio rėmėjas – „Grishko“ šokio drabužių kompanija.

Europos folkloro šiokių teatras „July-Veruz“ kūrybinio kelio pradžia yra laikomi 2002-ieji metai. Šiuo metu kolektyvą sudaro 6 šokėjos.

Choreografė Lola Sakanis ilgus metus dirbo bandydama folklorinio stiliaus judesius sutapatinti su šiuolaikinio baleto žingsneliu. Į kiekvieną judesį, žvilgsnį buvo įdėta labai daug darbo ir pastangų, kad jis perteiktų tikrą, nesuvaidintą emociją.

„July-Veruz“ festivalyje pristatys 3 skirtingas programas: 2 ištraukas iš spektaklio „Sielos skonis“, tai ištraukos „Malda“ ir „Sielos skonis“, bei graikišką ištrauką iš spektaklio „Mes graikai“.

July-Veruz nuotr./July-Veruz repeticija
„July-Veruz“ nuotr./„July-Veruz“ repeticija

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius