Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Festivalį Klaipėdoje užbaigs koncertas su Baltarusijos operetės primadona

Kartu su šiųmetės Jūros šventės šurmuliu startavęs ir kone visą Lietuvos pajūrį aplankęs XVI „Muzikinis rugpjūtis pajūryje“ artėja link finišo. Rugpjūčio 25 d. festivalį užbaigs teatralizuotas koncertas „Sapnai apie Brodvėjų“ su viena ryškiausių Baltarusijos operetės atlikėjų Margarita Aleksandrovič.
Baltarusijos operetės primadona Margarita Aleksandrovič
Baltarusijos operetės primadona Margarita Aleksandrovič / Sergėjaus Sulajaus nuotr.

Meilės lobio festivalio lankytojus šią vasarą kvietęs ieškoti Tarptautinis operos ir simfoninės muzikos festivalis „Muzikinis rugpjūtis pajūryje“ publikai pasiūlė keturiolika renginių – simfoninės, kamerinės, sakralinės muzikos koncertus bei G. Donizetti komiškos operos „Meilės eliksyras“ premjerą. 

„Tradiciškai festivalis aplankė gražiausias Lietuvos pajūrio vietoves, buvo įvairus ir išties interaktyvus. O pagrindinis jo akcentas – operos „Meilės eliksyras“ premjera – tapo ne tik festivalio, bet ir visų metų puošmena, – sakė Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovas Ramūnas Kaubrys. 

XVI „Muzikinį rugpjūtį pajūryje“ atidarę unikalia akcija Muzikinio teatro languose, vėliau festivalio organizatoriai pakvietė į baleto trupės kūrybines dirbtuves „Ore“, teatro svečius vaišino žolininkės Adelės Karaliūnaitės pagamintu „Meilės eliksyru“, kompozitoriaus Giuseppe Verdi 200-ąsias gimimo metines pažymėjo gluosnio sodinimo akcija. Tai – tik dalis šiųmetį festivalį paįvairinusių atrakcijų. 

„Manau, jog meilės lobį žiūrovai rado ne tik didžiojoje vasaros premjeroje, bet ir kitose festivalio programose.  Džiugesys, tolerancija, viltis, polėkis ir kiti jo ingredientai klausytojams tapo atradimu, o mums patiems – kūrybiniu įkvėpimu ateičiai“, – įvykusiu festivaliu džiaugėsi R. Kaubrys. 

Reprezentacinį Klaipėdos miesto festivalį šiais metais globojo Klaipėdos miesto, Neringos, ir Pagėgių savivaldybių merai. 

Scenoje – Margo

Jau šį sekmadienį, rugpjūčio 25 d. 19 val., XVI „Muzikinį rugpjūtį pajūryje“ Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre vainikuos ryškūs ir spalvingi „Sapnai apie Brodvėjų“. Iš žinomų miuziklų ištraukų sudėtas teatralizuotas koncertas šįkart pristatys viešnią iš Baltarusijos valstybinio akademinio muzikinio teatro Margaritą Aleksandrivič, kolegų ir gerbėjų vadinamą Margo. 

Įspūdingos išvaizdos solistės, dažnai lyginamos su legendine Holivudo aktore Marilyn Monroe, gyvenimo ir karjeros istorija kone geriausiai iliustruoja paties koncerto siužetinę liniją, kurios centre – sudėtingas atlikėjo kelias į pripažinimą. 

Margarita Aleksandrovič sprendimą tapti soliste savyje brandino ilgai. Po mokyklos mergina įstojo į Minkslo architektūros-civilinės inžinerijos technikumą. Jį baigus, prasidėjo ilgos ir varginančios darbo paieškos: jaunos patrauklios merginos vadovauti vyriškam kolektyvui statybvietėse tiesiog niekas nesamdė. Štai tuomet, kaip pati sako, Margo „visa galva“ pasinėrė į muzikos pasaulį – net ir sulaukusi autoritetingų vokalo specialistų kritikos, įstojo į Baltarusijos valstybinės muzikos akademijos vokalo skyrių ir žinsgsnelis po žingsnelio ėmė artėti link didžiosios scenos. 

Šiandien viena ryškiausių Baltarusijos muzikinio teatro aktorių ir solisčių atlieka pagrindinius vaidmenis populiariausiuose teatro pastatymuose. Ji ir Odetė Darimon I. Kalmano operetėje „Bajaderė“, ir Silva to paties kompozitoriaus operetėje „Silva“ , Anina J. Strausso operetėje „Naktis Venecijoje“, Rozalinda, Adelė J. Strausso operetėje „Šikšnosparnis“, Marica, Liza I. Kalmano operetėje „Grafaitė Marica“, Valentina F. Leharo „Linksmojoje našlėje“, ir daugelis kitų.

Tokios įkvepiančios sėkmės paslaptis, pasak Margo, paprasta: „Būtina tikrai mylėti gyvenimą, žmonės, pasaulį aplink save, būti optimistu ir tikėti sėkme, – interviu Baltarusijos leidiniui „Novaja gazeta“ sakė garsi solistė.

Anot jos, vien geri techniniai dainininko duomenys be tam tikrų asmenybės bruožų, charakterio gali atvesti ne tik į sėkmę, bet ir į aklavietę. „Muzikantų, dirigentų, dainininkų profesija reikalauja kiekvieną dieną dirbti su savimi. Jei tam tikru momentu pamanai viską pasiekęs, tai jau žymi kritimą žemyn. Tobulumui ribų nėra. Kaip profesionaliame sporte treneris, taip ir teatre geras, reiklus režisierius neturėtų leisti atlikėjui „suakmenėti“, - įsitikinusi Margo.

Sekmadienio vakarą Klaipėdoje dviejų dalių teatralizuotame koncerte „Sapnai apie Brodvėjų“ klausytojai išgirs ištraukas iš J. Kanderio miuziklo „Kabaretas“, J. Hermano „Hello, Dolly“, C. Colemano „Mieloji Čariti“, F. Loesserio „Kaip daryti karjerą“, R. Paulo „Sesuo Kerė“, C. Porterio „Bučiuok mane, Keit“ ir kitų kūrinių. Drauge su soliste M. Aleksandrovič scenoje pasirodys Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro orkestras, solistai, choro dainininkai ir baleto šokėjai. Orkestrui diriguos – Tomas Ambrozaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius